Hava Durumu

Duterte'nin sözleri ABD'yi kızdırdı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin ABD’yle ilişkileri bitireceği yönündeki sözlerine tepki göstererek, “Bizden ayrılacağına yönelik sözlerinde tam olarak neyi kastettiğinin açıklamasını arayacağız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 00:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duterte'nin sözleri ABD'yi kızdırdı!
Kirby, günlük basın toplantısında Yeni ticari anlaşmalar imzalamak üzere Çin'i ziyaret eden Duterte’nin ABD’ye yönelik sözlerine ilişkin konuştu.

Duterte’nin sözlerini “Açıklanamayacak şekilde yakın ilişki içinde olan iki ülke için uygunsuz” şeklinde değerlendiren Kirby, "Bizden ayrılacağına yönelik sözlerinde tam olarak neyi kastettiğinin açıklamasını arayacağız.” diye konuştu.
Kirby, "Duterte’nin ne dediği çok açık değil.” dedi.

Müsteşar Yardımcısı Daniel R. Russel’in bu hafta sonunda Filipinler başkenti Manila’ya gideceğini belirten Kirby, bu seyahatin daha önceden planlandığını, fakat Duterte’nin ABD hakkındaki yorumlarının bu ziyaret esnasında gündeme getirileceğini söyledi.

Duterte, Çin ziyareti sırasında yaptığı bir konuşmada ABD Başkanı Barack Obama hakkında daha önce yaptığı ağır hakaretleri tekrarmış ve ABD ile yaptıkları ortaklığın şimdiye kadar kendilerine hiçbir şey kazandırmadığını belirtmişti.

Duterte, artık eski politikaların tarihe karıştığını ve kendilerinin de ABD yerine Çin ile yeni ortaklıklara gidileceğini kaydetmişti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.