Hava Durumu

Erdoğan'ın avukatlarından skandal karara itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının, Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içeren mizah programını hazırlayan Jan Böhmermann hakkında Mainz Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın durdurulmasına itiraz ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'ın avukatlarından skandal karara itiraz!
Mainz Savcılığınca yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye  Cumhurbaşkanı'nın avukatının, soruşturmanın durdurulması kararına yönelik  itirazın 9 Ekim 2016’da hem Mainz Savcılığı'na, hem de Koblenz Başsavcılığı'na  iletildiği" ifade edildi.

Söz konusu dosyaların bundan böyle bu itiraz ile ilgili kararı verecek  Koblenz Başsavcılığı'na gönderildiği belirtilen açıklamada, kararın Koblenz  Başsavcılığı tarafından açıklanacağı kaydedildi.

Böhmermann, 31 Mart'ta Almanya'nın ZDF televizyon kanalında yayınlanan  "ZDF Neo Royal" programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren şiiri okumuş,  komedyenin Alman Ceza Kanunu'nun 103. Maddesi uyarınca yargılanması için Türkiye,  Almanya'ya nota vermişti.

Alman hükümeti de Böhmerann hakkında soruşturma başlatması için Mainz  Başsavcılığına izin vermişti.

Mainz Savcılığı ise geçen hafta yaptığı açıklamada, soruşturmanın  Alman Ceza Muhakeme Yasası'nın 170. maddesinin 2. fıkrasına göre durdurulduğu  belirtilerek, "soruşturma sonucunda cezalandırılacak bir eylemin gerekli düzeyde  kanıtlanamadığı" ifade edilmişti.

Öte yandan söz konusu şiirin Almanya'da okunmaması için ihtiyati  tedbir kararı alan HamburgMahkemesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı  davanın ilk duruşması 2 Kasım'da görülecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.