Hava Durumu

Eşini aldatınca milletvekilliğinden istifa etti

Japonya milletvekili hamile eşini aldattı ortaya çıkınca istifa etti

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşini aldatınca milletvekilliğinden istifa etti
Japonya'da babalık iznine ayrılan milletvekili, doğuma birkaç gün kala başka bir kadınla ilişki kurduğu ortaya çıkınca istifa etti.

BBC'nin haberine göre, iktidardaki Liberal Demokrat Parti milletvekillerinden Kensuke Miyazaki, eşi eski siyasetçi Megumi Kaneko'nun 5 Şubat'ta doğum yapmasından birkaç gün önce çekildiği iddia edilen ve kendisini başka bir kadınla gösteren fotoğrafın yerel basında yer almasından sonra görevinden ayrıldı.

Profesyonel kimono kostümcüsü ve manken olduğu öne sürülen kadınla Kyoto'daki evinden çıkarken görüntülenmesinin üzerine basın toplantısı düzenleyen Miyazaki, ilişkisini kabul etti ve özür diledi.

Miyazaki, söz konusu kadınla 4 Ocak'ta Japon parlamentosunun açılış töreninde milletvekilleri için kimono hazırlarken tanıştığını söyledi.

Milletvekili, "Onu en son Kyoto'da gördüm. Birbirimizle artık iletişim kurmuyoruz. Eşime her şeyi açıkladım. Eşime böyle acımasızca bir şeyi hem de doğumun hemen sonrasında yapmış olmaktan pişmanlık duyuyorum. Böyle bir karışıklığı neden olduğum için kalben özür diliyorum" ifadesini kullandı.

Miyazaki, gazetecilerin başka bir kadınla daha ilişkisi olup olmadığı sorusu üzerine "olsaydı inkar etmeyeceğini" söyleyerek eşi ve çocuğunun özel yaşamına saygı gösterilmesini istedi.

Genç milletvekili, çocuklarının doğumunun ardından babalara da izin verilmesini talep ederek kamuoyunun dikkatini üzerine çekmişti. Miyazaki "Örnek teşkil etmek ve heyecan yaratmak" için babalık iznine başvurmak istediğini belirtmişti.
Japonya'da eşi doğum yapan erkeklerin sadece yüzde 2,3'ü babalık iznine ayrıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.