Hava Durumu

FETÖ'yü terör örgütü olarak tanıdılar

Körfez İşbirliği Konseyi Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesini desteklediğini bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'yü terör örgütü olarak tanıdılar
Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), FETÖ'yü terör örgütü olarak niteleyerek, Türkiye'nin örgütle mücadelesini desteklediğini bildirdi.
KİK'in Riyad'da düzenlenen bakanlar toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, Türkiye'nin çabalarıyla gündeme alınan FETÖ gibi kült yapılardan kaynaklanan terörizmin yeni biçimlerine karşı koyma konusundaki kararlılık teyit edildi.

15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu belirtilen bildiride, Türkiye'nin böyle bir teşebbüsün üstesinden gelmesi de memnuniyetle karşılandı.

Bildiride 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye karşı alınacak önlemlere destek verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına vurgu yapılan bildiride, kardeş Türk halkının refahını sürdürmesinin önemine dikkat çekildi.

Ortak bildiride, Suriye, Irak, ve diğer tüm cephelerde Uluslararası Koalisyon içinde DEAŞ terör örgütüyle mücadeleye bağlılık, tüm terörist örgütlerle mücadelede ve bu örgütlerin sapkın ideolojisinin kökünün kazınmasına yönelik tüm bölgesel ve uluslararası çabalara destek yinelendi.

Bakanlar ayrıca PKK ve diğer terörist örgütlerin Türkiye'yi hedef alan saldırılarını kınadı, Türkiye'nin kendini savunma hakkını tasdik etti.

Bildiride, başta bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklar olmak üzere terörizm ve sınır ötesi tehditlerle mücadele, bölgesel güvenlik ve istikrarı artırmak için işbirliğinin yoğunlaştırılmasının önemi vurgulandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.