Hava Durumu

Fidel Castro, 45 yılda 10 ABD Başkanı devirdi

Kimilerine göre "özgürlükçü", kimilerine göre "diktatör" olarak dünya siyaset tarihinde yerini alan Fidel Castro, hayata gözlerini yumdu. Efsanevi lideri, görevde kaldığı 45 yılda 10 ABD başkanını devirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fidel Castro, 45 yılda 10 ABD Başkanı devirdi
Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro 90 yaşında Küba'nın başkenti Havana'da vefat etti. Küba Devrimi'nin lideri ve eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun ölümünü Küba devlet televizyonu duyurdu.

"BAŞKOMUTAN VEFAT ETTİ"

Küba Devlet Başkanı Raul Castro televizyondan yaptığı açıklamada "Küba Devrimi'nin başkomutanı bu akşam (Cuma) saat 22.29'da vefat etti" dedi.

EN UZUN SÜRE İKTİDARDA KALAN LİDER

Dünyadaki siyasi liderler arasında en uzun süre iktidarda kalma rekorunun sahibi Castro, 1959 yılında Küba diktatörü Batista'yı, efsanevi Ernesto "Che" Guevara ile devirerek iktidara geldi.

45 YILDA 10 ABD BAŞKANINI DEVİRDİ

İktidarda geçirdiği 45 yıl boyunca, kendisini devirmek isteyen 10 ABD başkanını "deviren" Castro, kimilerine göre "özgürlükçü", kimilerine göre "diktatör" olarak dünya siyaset tarihinde yerini aldı.

HAYATINI İDEOLOJİSİNE ADADI

Kuzey Kore, Vietnam, Çin ve Laos ile dünyadaki 5 komünist ülkeden biri olan Küba'yı neredeyse yarım yüzyıl idare eden Castro, uzun siyasi hayatını bu ideolojiye adamış ve "kanının son damlasına kadar savaşacağını" defalarca açıklamıştı.

"DEVRİMCİLER ÖLMEZ"

"Devrimciler emekli olmaz" diyen Küba Devlet Başkanı, "gerektiği takdirde" kardeşi Savunma Bakanı Raul Castro'nun kendi yerine geçeceğini söylemişti.

HALKIN GÖZÜNDE KAHRAMAN

Küba vatandaşlarının büyük çoğunluğunun gözünde bir kahraman olan "Fidel", Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1993 yılında ülkesini turizme açarak, ABD Doları'nın ve birkaç yabancı paranın dolaşımına müsaade etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.