Hava Durumu

Filistin için kritik buluşma

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Katar’a gerçekleştirdiği resmi ziyareti kapsamında, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve yardımcısı İsmail Heniyye ile bir araya geldiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 00:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Filistin için kritik buluşma
Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberde, Abbas, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Abdurrahman Al Sani tarafından düzenlenen iş yemeğinde, Meşal ve Heniyye ile görüştüğü belirtildi. 

Görüşmede, çeşitli konuların ele alındığı ifade edilen haberde, Hamas ile Fetih Hareketi arasında yürütülen ve Katar’ın ev sahipliği yaptığı görüşmelerin yeniden başlatılması gerektiği vurgulandı. 

Haberde, Filistin ulusal uzlaşısının gerçekleştirilmesi, ulusal birlik hükümeti kurularak ayrılık nedenlerinin ortadan kaldırılması ve seçimin yapılması gerektiğine işaret eden Abbas'ın, Filistinliler arasında ulusal uzlaşıya ulaşılması için sarf ettiği çabadan dolayı Katar’a teşekkür ettiği aktarıldı. Abbas'ın, ulusal uzlaşı konusunda Arap Birliği tarafından görevlendirilen Mısır’ın rolünün önemine de değindiği, görüşmede her iki tarafın Batı Şeria veya Gazze Şeridi olmadan Filistin’in olamayacağını vurguladığı kaydedildi. 

Öte yandan, Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin, görüşme sırasında özellikle seçim konusunda geçmiş anlaşmaların uygulanması ve uzlaşının gerçekleştirilmesi yönünde Abbas’a kapsamlı vizyon sunduğuna dikkat çekildi. 

Katar Emiri Temim bin Hamad, resmi temaslarda bulunmak üzere, ülkeyi ziyaret eden Abbas'ı, dün başkent Doha'daki "El-Vecbetu'l Amir" Sarayı'nda kabul etmişti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.