Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Flaş açıklama! "Operasyon çok yakında..."

IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan 13 ülkenin savunma bakanlarının katıldığı toplantıda konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul'un yanı sıra Suriye'de DEAŞ (IŞİD)'ın Suriye'deki en önemli kalesi, konumunda bulunan Rakka'ya da yakında operasyon başlayacağının sinyalini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş açıklama! "Operasyon çok yakında..."
Toplantının yapılacağı salonun kapısında Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından karşılanan Carter, içeri girmeyerek  savunma bakanlarının karşılanmasında Fransız meslektaşına eşlik etti. Daha sonra toplantıda bir konuşma yapan Carter, şimdiye kadar planlanana göre giden Musul operasyonunun gelişmesinin cesaret verici olduğunu belirterek 'Şunu biliyoruz ki zorlu bir savaş olacak. Savaş sürdükçe belki de daha fazla direniş göreceğiz, özellikle koalisyon ortaklarımız kent merkezine yaklaştığında böyle olacağından neredeyse eminiz. Irak güvenlik güçlerinin başarılı olacağına inanıyorum' dedi.

Haber başlıklarında Musul'un yer aldığını ancak bunun üstünde çalışılan tek operasyon olmadığını vurgulayan Carter, 'Musul'a ek olarak, IŞİD)'in Suriye'deki güç merkezi Rakka var. Suriye'deki ortağımız yerel güçler de kesinlikle IŞİD'i yıkacak' diye konuştu. Rakka'y alacak güçlerin mutlaka yerel güçler olması gerektiğini vurgulayan Carter, 'Bu bizim her yerdeki ilkemiz. Bu, IŞİD'in temelli yenilmesi için son derece önemli' dedi.

Türkiye ile de birlikte çalışmayı sürdürdüklerini dile getiren Carter, 'Türkiye-Suriye sınırını güvenlik altına almak için de oradaki yerel güçlerle çalışıyoruz. Oradaki amacımız, Türkiye'yi yada başka ortaklarımızı tehdit edebilecek yabancı savaşçı geçişini önlemek' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.