Hava Durumu

Göğüs ameliyatı oldu böbreğini kaybetti

Çin'in doğusunda Ciangsu eyaletinde trafik kazasın geçiren Liu Yongvey göğüs ameliyatı oldu, daha sonra gittiği başka hastanede sağ böbreğinin olmadığını fark etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Göğüs ameliyatı oldu böbreğini kaybetti
Çin'in doğusunda Ciangsu eyaletinde trafik kazasın geçiren Liu Yongvey göğüs ameliyatı oldu, daha sonra gittiği başka hastanede sağ böbreğinin olmadığını fark etti. Yaşanan garip olayda zavallı çiftçi polise gidip şikayetçi oldu, soruşturma devam ediyor.

GÖĞÜS AMELİYATI OLMUŞTU

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ülkenin doğusundaki Ciangsu eyaletinde geçen yıl meydana gelen olayda, Liu Yongvey adlı çiftçi, yaşadığı bir trafik kazasında göğsünde oluşan kırık ve yaralanmadan dolayı eyaletteki bir hastanede göğüs ameliyatı oldu.

BAŞKA HASTANEYE GİDİNCE BÖBREĞİNİN OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

Ameliyatın sonrası Liu, tedavisi kapsamında Anhui eyaletindeki başka bir hastaneye gittiğinde yapılan kontrolde sağ böbreğinin yerinde olmadığını öğrendi. Farklı üç hastanede de yaptırdığı kontrollerde aynı sonuçla karşılaşınca Liu'nun ilk ameliyat olduğu hastaneye durumu anlattığı ancak doktorların kendisine böbreğin "kendiliğinden yok olduğunu" söylediğini aktardı.

HASTANE BÖBREĞİ YERİNE KOYDUK DEDİ

İlgili hastanenin raporlarına göre de, şahsın organlarının tekrar doğru pozisyonuna yerleştirilmesi amacıyla yapılan ameliyatta sağ böbreğin yerinden alındığı ancak zarar görmediğinin belirlenmesi üzerine geri konulduğu savunuluyor. Ameliyatı yapan doktor da böbreği yerine koyduğunu iddia ediyor.

DİĞER HASTANELER TEDAVİ ETMEYİ REDDEDİYOR

Yaşadığı garip olay karşısında polise başvuran Liu, şu ana kadar bir sonuç alamazken, böbreğinin kayıp olduğunun öğrenen diğer hastaneler de Liu'yu tedavi etmeyi reddediyor. Böbrek skandalının odağındaki hastane ve ameliyatı yapan doktorla ilgili soruşturma devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.