Hava Durumu

Haşdi Şabii Esad'a yardım edecek

İngiliz The Times gazetesi, Irak’ta Musul operasyonuna katılan Şii Haşdi Şabi milislerinin kentin kurtarılmasının ardından Suriye’ye geçeceğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Haşdi Şabii Esad'a yardım edecek
İran tarafından desteklenen Haşdi Şabi’nin (Halk Seferberlik Güçleri), IŞİD’in ‘kalesi’ Musul’un batısında başarıyla ilerlediğini aktaran The Times, “Suriye sınırına birkaç saat uzaklıktaki Telafer’deki hava üssünü ele geçirdiler” diye yazdı.
 
‘ESAD’DAN ŞAHSEN DAVET ALDILAR’
 
IŞİD’i ikmal yollarından yoksun bırakmaya çalışan Haşdi Şabi’nin birçok liderinin bir sonraki temel hedefin Suriye yönetimine destek vermek olduğunu açıkladığını kaydeden ve Bedir örgütü komutanı Hadi el-Amiri’nin şahsen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan davet aldığını belirten The Times haberinde şu ifadelere yer verildi: “Tahran’a bağlı milis güçlerin yükselişi, Ortadoğu’daki çatışmaların önemli bir sonucu. İran’a göre hareketin görevi, Şii mabetleri cihatçıların saldırılarından korumak. Ama Sünni Araplar, bu örgütlerin bölgenin Şii halkı arasında İran etkisini yaymakta kullanıldığını savunuyor. Diğer yandan İsrail, eski düşmanı Hizbullah’a silah sevkiyatını kolaylaştırmak için İran’ın Şii güçleri kullandığından şüpheleniyor.”
 
 ‘IRAKLI SAVAŞÇILAR DAHA BÜYÜK TALEP GÖRECEK’
 

Pakistan ve Afganistan’dan Şii birliklerin, Suriye’de Hizbullah’la omuz omuza savaştığı hatırlatılan yazıda, “Maryland Üniversitesi analiz uzmanı Philip Smith’in görüşüne göre, Iraklı savaşçılar savaş alanında daha büyük talep görecek” dendi. Smith’in, “Onlar, Pakistan ve Afganları yem olarak kullanıyor ama Iraklıların deneyimi var. Üstelik Hizbullah ile birleşirlerse iletişimde hiçbir sorun yaşamayacaklar” dediği aktarıldı. The Times’a göre Haşdi Şabi, Halep ve diğer cephelerde, IŞİD çatısı altında olmayan isyancılara karşı savaşan hükümet ordusunu güçlendirecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.