Hava Durumu

Irak Ordusu Hemdaniye'ye girdi... Çatışmalar sürüyor

Irak Ordusu, Musul'a çok yakın mesafedeki Hemdaniye ilçesine girdi. Bölgede yoğun çatışmalar sürüyor. Bartella va Hamam Ali ilçeleri de DEAŞ'tan kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Irak Ordusu Hemdaniye'ye girdi... Çatışmalar sürüyor
Irak Ordusu terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un güneydoğusundaki Hemdaniye ilçesine girdi.

Çatışma bölgesindeki AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri Guver bölgesinden Musul yakınındaki Hemdaniye ilçe merkezine girdi.

İlçe merkezinde güvenlik güçleri ve militanlar arasında yoğun çatışmalar sürerken, bölgeden yoğun duman yükseliyor. Çoğunluğu Hristiyanların yaşadığı ve Musul kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alan Hemdaniye ilçesi 2 buçuk yıldan uzun bir süredir DEAŞ'ın elindeydi. Söz konusu ilçede yaşayan Hıristiyanlar, daha önce bölgeyi terk etmişti.   
20 YERLEŞİM BİRİMİ TEMİZLENDİ

Bartella va Hamam Ali ilçelerini DEAŞ'tan kurtardığı belirtildi. Bartella ilçesi bölgesinde zaman zaman silah ve patlama sesleri gelirken, Musul’un güney ve doğusunda dünden beri başlayan operasyon kapsamında 20 yerleşim biriminin DEAŞ'tan temizlendiği belirtildi. Dün DEAŞ'tan geri alınan köylerde DEAŞ'lıların kazdığı tüneller ortaya çıkarken, tünellerin yaşam alanları ile mevzieler arasında da kazıldığı görüldü.

Peşmerge yetkilileri, Musul operasyonun başlaması ile Musul’da elektrik ve suyun kesildiğini ve temel ihtiyaç maddeleri konusunda sıkıntılar çekildiğini de söyledi.

ZERDIK DAĞI'NDA İHA İLE SALDIRDILAR

Terör örgütü DEAŞ, insansız hava araçlarına (İHA) yüklediği bombalarla Irak'taki Peşmerge güçlerine saldırmaya devam ediyor.

DEAŞ militanları, Musul kentinin doğusunda yer alan Hazır bölgesindeki "Zerdık Dağı'nın" yamacında yer alan Basırgan köyünden havalandırdığı İHA ile Peşmerge güçlerine saldırdı.

İHA'ya yerleştirilen bombaların Peşmergelerin üzerinde patlatılması sonucu bir Suriyeli Peşmerge yaralandı.

AA muhabirine konuşan bölgedeki Peşmergeler, DEAŞ tarafından havalandırılan İHA'ların ilk önce uluslararası koalisyon güçlerine ait olduğunu zannettiklerini belirtti.

DEAŞ'ın geçen hafta Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesinde İHA'larla Peşmerge'ye yönelik füzenlediği saldırıda iki Peşmerge hayatını kaybetmiş, iki Fransız askeri ağır yaralanmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütünün geçtiğimiz aylarda sadece istihbarat amaçlı kullandığı insansız hava araçlarıyla mücadele için ek bütçe ayıracağını açıklamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.