Hava Durumu

IŞİD 50 bin sivili canlı kalkan yaptı

Irak'ın Felluce kentini terör örgütü IŞİD'den kurtarmak için Irak ordusu ve milisler tarafından düzenlenen operasyonun üçüncü aşamasına geçildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD 50 bin sivili canlı kalkan yaptı
Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler kentte girdi. Felluce'ye giren özel kuvvetlere havadan savaş uçakları destek veriyor. IŞİD ise, kentte bulunan 50 bin sivili "canlı kalkan" olarak kullanıyor. Felluce'den kaçmaya çalışan ya da beyaz bayrak açarak teslim olmak isteyenler, IŞİD militanları tarafından kurşuna diziliyor.

Irak ordusunu bağlı güvenlik güçleri ve bölgedeki yerel aşiretler, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle terör örgütü IŞİD'in ellinde tuttuğu Felluce kentine üç koldan girdi. Felluce kentinin kırsalını IŞİD militanlarından temizleyen Irakordusu kente girdi. Irak ordusuna, Şii milisler veSünni aşiretler de destek veriyor.

Enbar İl Meclisi Güvenlik Komisyonu üyesi Raci Barakat, "Felluce'yi kurtarma operasyonuna katılan güçler sabahın erken saatlerinde kente üç koldan girmeyi başardı. Söz konusu güçler kentin güney, doğu ve kuzey cephelerinden ilerleme sağlıyor" dedi.

Terör örgütü IŞİD ise, Iraklı güçlerin ilerlemesini engellemek için bomba yüklü araçlarla saldırı başlattığını belirten Barakat, "Havan topu, katyuşa füzeleri ve yere döşenen mayınlarla kente girilmesini önlemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Felluce ve çevre kasaba ve köylerdeki siviller savaştan kaçmak için evlerini terk etti. Ancak Felluce kent merkezinde 50 bin sivilin IŞİD tarafından rehin alındığı belirtiliyor.

Terör örgütü IŞİD'in 50 bin kişiyi "canlı kalkan" olarak kullandığı, kentten kaçmaya çalışanlar ya da beyaz bayrak açarak teslim olanların infaz edildiği belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.