Hava Durumu

Kendini tekerlekli sandalyeyle üst geçide astı

Bolivya'da engelli vatandaşların hükümete karşı ayaklandığı olaylarda göstericilerden biri kendisini tekerlekli sandalyesiyle birlikte üst geçide astı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kendini tekerlekli sandalyeyle üst geçide astı
Güney  Amerika ülkesi  Bolivya eşine as rastlanır protesto olaylarına sahne oluyor. Engelli vatandaşların hükümete karşı ayaklandığı olaylarda sıradışı anlar yaşanıyor. Öyle ki göstericilerden biri kendisini tekerlekli sandalyesiyle birlikte üst geçide astı. Polisin engelli vatandaşlara uyguladığı şiddet ise büyük tepki çekiyor.

HÜKÜMETTEN AYLIK MAAŞ TALEP EDİYORLAR

Bolivya'da ülkenin dört bir yanından başkent La Paz'a gelen göstericiler hükümetten aylık maaş talep ediyor. Seslerini duyurmak isteyen engelli göstericiler sıradışı yöntemlere başvuruyor. tekerlekli sandalyelerine rağmen her şeyi göze alan göstericilerden biri kendisini tekerlekli sandalyesiyle birlikte bir üst geçide astı. Düzenlenen gösterilere polisin sert müdahalesine büyük tepki gelse de ne polis ne de hükümet geri adım atmıyor. Daha önce engellilerin isteklerini reddeden hükümet kararına sadık kalacağını açıkladı. Çıkan olaylarda bir kadın protestocu ve birkaç polisin yaralandığı belirtiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.