Hava Durumu

Kerkük'te canlı yayında çatışma!

Kerkük'te IŞİD'in kamu binalarına saldırmasının ardından çıkan çatışmalar canlı yayına yansıdı. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi, cuma namazı kılınamadı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kerkük'te canlı yayında çatışma!
Irak'ın Musul kentindeki IŞİD operasyonu sürerken, kanlı terör örgütü Kerkük'te saldırıya geçti. Irak'ta terör örgütü IŞİD'in Kerkük'teki "uyuyan hücreleri" sabaha karşı şehir merkezinde güvenlik güçlerine ait binalara ve kamu kurumlarına saldırdı. Irak'ın Kerkük kentinde güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasında yaşanan yoğun çatışmalar canlı yayına yansıdı. Hedef alınan noktalar arasında bulunan elektrik santralinde 16 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Sputnik muhabiri Hikmet Durgun da IŞİD'in Kerkük merkezinde bombalı saldırı düzenlediğini ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu duyurdu.

CUMA KILINAMADI

Saldırganların en az 22 kişiyi öldürdüğü kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi, cuma namazı kılınmayacağı açıklandı. Bazı mahallelerde çatışmalar sürüyor.

GÖZLER MUSUL'DAYKEN IŞİD KERKÜK'TE SALDIRDI

Musul operasyonu beşinci gününde sürerken, terör örgütü IŞİD, Kerkük'te kamu binalarına saldırı gerçekleştirdi. Militanların polis merkezi, eğitim müdürlüğü ve valiliğe yönelik saldırıların ardından güvenlik güçleri ile IŞİD militanları çatışma çıktı.

CANLI YAYINDA ÇATIŞMA

Çatışma anları canlı yayına yansıdı. Çatışmaların şiddetli bir şekilde yaşandığı bölgede, yoğun dumanlar yükseliyor. Çatışma sırasında silah sesleri de yoğun olarak yükseliyor.

POLİS BİNASI GERİ ALINDI

Öte yandan, saldırıya uğrayan Kerkük eski polis binasının güvenlik güçleri tarafından geri alındığı kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.