Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kerkük'te çatışmalar yeniden başladı

Irak'ın Kerkük kentinde, terör örgütü DEAŞ militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışmaları tekrar başladı. Daha önce yapılan açıklamada kentteki tüm DEAŞ'lıların öldürüldüğü duyurulmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kerkük'te çatışmalar yeniden başladı
Kerkük'ten sabah saatlerinde gelen ilk haber şöyleydi:

"Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ'ın dün sabaha karşı eş zamanlı olarak başlattığı saldırılar 24 saat sonra bastırıldı."

Associated Press'in haberine göre, Irak polisi tüm saldırganların öldürüldüğünü ya da kendilerini havaya uçurduğunu açıklamıştı. Ajans, bu sabah sessizliğin hakim olduğu Kerkük sokaklarında kontrolün tamamen sağlandığını duyurmuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ABLUKAYA ALDI

Ancak Anadolu Ajansı daha sonra çatışmaların tekrar başladığını bildirdi.

Kent merkezindeki AA muhabirinin verdiği bilgilere göre, terör örgütü DEAŞ militanları ile güvenlik güçleri arasında Dumiz, 1 Haziran ve Esra Mahkudin mahallelerinde yoğun çatışmalar sürüyor.

Örgütün, dün kent merkezine yoğun bir şekilde saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri söz konusu mahalleri abluka altına almış durumda.Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla militanların konuşlandığı sokak aralarına girip, sıcak çatışmaya giriyor.      

EN AZ 23 CAN KAYBI

DEAŞ'ın dün kent merkezi ve şehrin dışındaki bir elektrik santraline düzenlediği saldırılarda, altısı güvenlik görevlisi 23 kişi hayatını kaybetmişti.

"KENT SAKİNLERİ RAHAT UYUSUN"

AA'nın haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Kosret Resul dün gece yaptığı açıklamada, Kerkük kentine saldırı düzenleyen terör örgütü DEAŞ tehlikesinin yüzde 90 oranında ortadan kalktığını duyurmuştu.
Resul, DEAŞ'ın polis kıyafetleri ve sivil elbiseler giyerek Kerkük kent merkezine sızması ve daha sonra çeşitli saldırılar düzenlemesinin ardından güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonu yakından takip etmek için Kerkük'e gitmişti.
Aynı zamanda eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki KürdistanYurtseverler Birliği'nin (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı olan Resul, KYB merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, "DEAŞ'ın kent üzerindeki tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı. Kent sakinleri rahat uyusun" dedi.

"AMAÇLARINA ULAŞAMADILAR"

DEAŞ'ın Kerkük'e 100 militan ile saldırdığı bilgisini paylaşan Resul, "Amaçları kentin kısmen kontrolünü ele geçirdikten sonra uyuyan hücreleri sayesinde saldırıları artırmaktı ancak başarısız oldu" diye konuştu.

Resul, örgütün Kerkük'e saldırmasının perde arkasında Musul üzerindeki baskıyı azaltmak olduğunu söyledi. Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Kerkük'ün batısındaki Havice ilçesinin geri alınmasına ilişkin ise Resul, "Musul'un geri alınması halinde ilçenin kurtarılması birkaç saat sürecektir" dedi.          
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.