Hava Durumu

Korkutan 'Musul' açıklaması! 1 milyon kişi...

Birleşmiş Milletler (BM), Irak'ın Musul kentinin IŞİD'in elinden kurtarılması için başlatılan operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişinin yerlerinden edilebileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 00:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkutan 'Musul' açıklaması! 1 milyon kişi...
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, operasyonun ilk 36 saatinde Musul'dan çok sayıda sivilin ayrılmadığını ancak ilerleyen günlerde yerinden edilenlerin sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Dujarric, "Operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişi yerlerinden edilebilir." dedi.

"HALEP'E YARDIM İÇİN 8 SAAT YETERLİ DEĞİL"

Dujarric, Rusya'nın Halep'teki hava saldırılarına 8 ara vermesine ilişkin ise, bu sürenin insani yardımların ulaştırılması için yeterli olmayacağı söyledi. 

Sözcü Dujarric, insani yardımların ulaştırılması için en 48 saate ihtiyaç duyulduğunu ve güvenlik garantisi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Rusya ve Esed güçlerinin, Halep'te sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib'e doğru şehri terk etmeleri için 20 Ekim'de TSİ 08.00-16.00 arasında "insani mola" vereceğini açıklamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.