Hava Durumu

Kremlin, Erdoğan-Putin görüşmesinin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin dün akşam telefonda görüşmüştü. Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesiyle ilgili açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kremlin, Erdoğan-Putin görüşmesinin detaylarını açıkladı
Suriye'nin El Bâb bölgesinde Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından art arda iki kez telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün akşam Halep'teki son durumu değerlendiren bir telefon görüşmesi daha yaptı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Putin ile Erdoğan'ın dünkü telefon görüşmesine ilişkin bilgi veren Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, "Erdoğan, Putin'e Esad ile ilgili sözleri hakkında açıklama yaptı" dedi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna "Tek söyleyebileceğim şey, dün devlet başkanımız ve Erdoğan arasında telefon görüşmesi yapıldığı ve bu konunun gündeme geldiğidir" yanıtını veren Uşakov, açıklamanın Rusya'yı tatmin edip etmediğiyle ilgili yorum yapamayacağını vurguladı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan İstanbul'daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin şunları söylemişti: "Şu anda 600'lü rakamlar konuşuluyor ama hayır. Bana göre Suriye'de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hâlâ devam ediyor. Çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın devam ediyor. Nerede BM, ne yapıyor? Irak'ta var mı yine yok. Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad) hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.