Hava Durumu

Kurtulmuş'un uyarısı dünyada yankı buldu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Suriye’deki iç savaşın küresel bir savaşa dönüşebileceği uyarısı İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kurtulmuş'un uyarısı dünyada yankı buldu
Kurtulmuş’un 12 Ekim’de katıldığı Anadolu Ajansı Editör Masası’nda  yaptığı açıklamalar, İngiliz basınında hafta boyunca geniş yer buldu.

Kurtulmuş, Editör Masası’nda "Vekalet savaşlarının bir sonu vardır.  Onun limitleri var. Suriye'deki vekalet savaşlarının limitleri çoktan dolmuştur.  Bu vekalet savaşları devam ederse, bundan sonra, daha net söyleyeyim, artık  Amerika ile Rusya savaşacak noktaya gelmiştir. Bir büyük bölgesel ya da bir büyük  küresel savaşın başlangıcının eşiğine gelinmiştir." değerlendirmesini yapmıştı.

The Independent, Kurtulmuş’un sözlerini 13 Ekim’de "Türkiye uyarıyor:  Suriye’deki vekalet çatışması sona ermezse ABD ve Rusya savaşacak" başlığıyla  haberleştirdi. gazete, Kurtulmuş’un Beşşar Esed’in daha büyük bir çatışma içinde  bir "piyon" olduğunun ve Suriye’de kalıcı barış için görevinden ayrılması  gerektiğine dikkat çektiğinin de altını çizdi.

Daily Star Gazetesi de 13 Ekim’de Kurtulmuş’un sözlerine yer verdi. Gazete, "Dünya Savaşı tehdidi: Rusya ve ABD küresel savaşın eşiğinde" başlığını  kullandığı haberinde, "Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı kan donduran bir uyarı  yaparak Suriye’deki iç savaşın topyekun bir küresel çatışmaya dönüşebileceği  uyarısını yaptı." ifadesini kullandı.

"Sözler büyük savaşın göstergesi"

Kurtulmuş’un açıklamalarına 17 Ekim’de yer ver The Sun gazetesi,  haberinde "Türkiye uyarıyor: 3. Dünya Savaşı kaçınılmaz" başlığını kullandı.

"Türkiye dünyanın Suriye üzerinden, süper güçler ABD ve Rusya’nın  karşıt taraflarda yer alacağı küresel bir savaşa gireceği uyarısını yaptı."  ifadesi kullanılan haberde, "Ülkenin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş  Suriye’deki çatışmanın ‘büyük bölgesel ya da bir büyük küresel savaşın  başlangıcının eşiğine’ getirdiğini söyledi." denildi.

Daily Mail gazetesi de Kurtulmuş’un sözlerine 17 Ekim’de yer verdi. "Türkiye, Suriye’deki çatışmanın sürmesi halinde 3. Dünya Savaşı'nın kaçınılmaz  olduğu uyarısını yaptı" başlıklı haberinde gazete,  ABD ile Rusya arasında son  haftalarda artan gerilime de dikkat çekti.

Metro Gazetesi Kurtulmuş’un sözlerine 18 Ekim nüshasında yer verdi. "Türkiye uyarıyor: Suriye’deki çatışma sürerse 3. Dünya Savaşı kaçınılmaz"  başlığını kullanan gazete, "Kurtulmuş’un sözleri daha büyük bir savaşın hemen  köşe başında olduğunun son göstergesi" değerlendirmesini yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.