Hava Durumu

Lensini çıkarmayı unuttu kör oluyordu

Liverpool'da 23 yaşındaki kadın, kontakt lensini 10 saat boyunca çıkarmayınca lens gözüne yapıştı. Genç kadın, çıkarmaya çalışırken korneasını soydu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Lensini çıkarmayı unuttu kör oluyordu
Meabh McHugh-Hill isimli genç kadın kontakt lenslerini 10 saatten fazla çıkarmayınca kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Meabh, çıkarmak için 2 saat kadar gecikince kontakt lens sol gözüne yapışıp kaldı.

GÖZ KURULUĞU YAŞIYORDU

Mirror'da yayınlanan habere göre, 23 yaşındaki kadın, lensini çıkarmaya çalışırken gözyuvarının üst tabakasını soydu.
16 yaşındayken kontakt lens kullanmaya başlayan Meabh, uzun zamandır göz kuruluğu yaşıyordu. Gözlük takmayı sevmediği için bazen 12 saate kadar lenslerini çıkarmayan genç kadın, 8 saatlik tavsiye edilen limiti geçince gözlerinde oksijen açlığı meydana geldi.

KORNEASINI YIRTTI, KÖR KALACAKTI

Panikle lensini çıkarmaya çalışan Meabh, korneasını yırttı. 23 yaşındaki kadın, daha önce hiç yaşamadığı kadar büyük bir acı yaşadığını söyledi.

Genç kadın, kör olma tehlikesiyle karşı karşı kaldı. En ufak bir ışıkta bile gözünü açamıyordu. Acilen doktora gittiği için şanslı olan kadın, 5 gün boyunca perdeler çekili bir şekilde karanlık odada yattı. Meabh, sol gözü için bir daha asla lens kullanamayacak.

Doktorlar, lenslerin tavsiye edilen kullanım sürelerinin aşılmaması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. En ufak bir ihmal görme kaybı tehdidi oluşturuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.