Hava Durumu

Merkel: 'Çirkinleşmeye gerek yok'

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış süreci hakkındaki müzakerelerle ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'den farklı açıklama geldi. Merkel, Londra'nın 'hızlı çıkışından yana olmadığını' söylerken, Steinmeier ayrılma sürecine ilişkin müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkel: 'Çirkinleşmeye gerek yok'
Merkel ayrıca, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla ilgili yaptığı "Bu süreç arafta bırakılmaması için mümkün olan en kısa sürede başlamalı" açıklamasının aksine "Acelesi yok" yorumu yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ise Berlin'de Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın katıldığı zirve sonrası açıklamasında Merkel'in aksine, İngiltere'nin AB'den çıkış sürecinin 'en kısa sürede başlaması' çağrısında bulunmuştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, AB kurucu ülkelerinin Dışişleri Bakanları'nın Berlin'deki olağanüstü zirvesinin ardından konuşan Merkel, Londra'nın 'hızlı çıkışından yana olmadığını' ifade edip "Evet, sonsuza kadar sürmemeli doğru ama, özellikle kısa zamanda gerçekleşmesi için de uğraşmayacağım" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış süreci hakkındaki müzakerelerle ilgili"Çirkinleşmeye gerek yok, usulüne uygun yürütülmeli" dedi.

Steinmeier: Ayrılma süreci hemen başlamalı

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, ‘Brexit’ kararını değerlendirmek üzere Berlin’de mevkidaşlarıyla biraraya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Birleşik Krallık'ın ayrılmasına ilişkin müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Birleşik Krallık'ın aldığı kararın ardından ayrılma sürecine ilişkin müzakerelerin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. "Bu süreç olabildiğince hızlı bir biçimde başlamalıdır" diyen Steinmeier "uzun bir sürünceme içine girilemeyeceğini" ifade etti. Dışişleri Bakanı Steinmeier "Bize şimdi Avrupa'nın geleceği ile ilgilenme fırsatı verilmek zorundadır" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.