Hava Durumu

Merkel, Türkiye ile diyalogdan yana

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2017’deki seçimlerde yeniden başbakan adaylığını açıkladıktan sonra Meclis’te ilk konuşmasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 05:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 05:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Merkel, Türkiye ile diyalogdan yana
Türkiye’yle diyaloğun sürmesi gerektiğini kaydeden Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’nın da öteki Avrupa ülkeleri gibi yeterince terörle mücadele etmediği eleştirisine atfen şöyle konuştu:
“Türkiye’de alarm verici gelişmelere tanık oluyoruz. Darbe girişimini Alman hükümeti de AB de kınadı. Terörün her biçiminin üzerine gidiyoruz. PKK’lılara karşı 4 bin soruşturma açıldı. Ama buna bizim hukuk devletimiz karar veriyor. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri terörle mücadelede üzerine düşeni yapıyor. Ama bütün bunlar basın özgürlüğü haklarının kısıtlanmasını ve binlerce insanın tutuklanmasını haklı gösteremez. Dışişleri Bakanı Steinmeier’in Türkiye ziyareti önemliydi. Ben de Türkiye’yle görüşmelerin devamından yanayım. Türkiye’yle akıllı bir biçimde işbirliği Almanya’nın da yararına. Ama bu, alarm verici durumları net biçimde dile getirmeyi de dışlamıyor.”

ROBOTLORLA, TROLLERLE BAŞ ETMELİYİZ

Almanya Başbakanı, popülistlerin yükselişine katkıda bulunduğunu öne sürdüğü sahte sosyal medya hesaplarına da işaret ederek “Artık kamuoyu 25 yıl öncesinde olduğu gibi oluşmuyor. Günümüzde bazı algoritmalarla belirli görüşü dayatan, oyunun kuralını bozan sahte siteler, robot ve trol hesaplar var ve bunlarla baş etmeyi öğrenmemiz gerekiyor” dedi. 2017 sonbaharında seçimlere hazırlanan Almanya’da Rusya’nın bilgisayarlar üzerinden seçimleri manipüle edebileceği konuşuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.