Hava Durumu

Microsoft'a Rusya'dan soğuk duş!

Vladimir Putin'in yabancı yazılımların ülke ekonomisinde zarara neden olduğu yönündeki açıklamasından sonra Rusya'da Microsoft'a karşı savaş başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Microsoft'a Rusya'dan soğuk duş!
Uzun süredir Rusya'da ABD menşeili yazılımlar yerine Rusya'da geliştirilen yazılımların kullanılmasının ülke açısından daha faydalı olacağını savunan RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin'in yabancı yazılımların ülke ekonomisine zarar verdiği yönündeki açıklamalarından sonra Rusya, yerli yazılımlarına destek vermek için kolları sıvadı.

İLK KURBAN MİCROSOFT OLDU

Rusya'nın yerli yazılıma olan desteği arttırmak için kurban ettiği ilk şirket ise ABD'nin en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft oldu. Ortaya çıkan son habere göre Rusya'daki kamu kurumlarında Microsoft'un Outlook servisinin kullanılması yasaklanacak ve Rusya menşeili e-posta uygulamaları kamu kurumlarında kullanılacak.

YERLİ YAZILIMIN KULLANIMINI ARTTIRACAK

Aynı zamanda kısa bir süre sonra kamu kurumlarındaki yüzbinlerce bilgisayar Microsoft gibi şirketlerin yazılımlarına alternatif olan Rusya menşeili yazılımları kullanacak ve bir anlamda Rusya, yabancı yazılımı azaltarak yerli yazılımının kullanımını arttıracak.

AĞIR VERGİ YÜKÜ

Ayrıca söylenenlere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da ABD merkezli şirketler için ağır vergi yükü planlayarak bu şirketlerin Rusya'daki faaliyetlerini zorlaştırmak istiyor. Bakalım Rusya bu adımları izleyerek yerelleştirme konusunda büyük bir adım atabilecek mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.