Hava Durumu

Peş peşe patlamalar! Ölü ve yaralılar var

Dünyanın en büyük turizm başkentlerinden Tayland'ın güneyinde bulunan Bangkok yakınlarındaki Hua Hin dün gece ve bu sabah peş peşe meydana gelen patlamalarla sarsıldı. Bombalı saldırı olduğu tahmin edilen patlamalarda ilk belirlemelere göre en az dört kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Polis saldırının bir terör eylemi olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Peş peşe patlamalar! Ölü ve yaralılar var
Dünyanın en büyük turizm başkentlerinden Tayland'ın güneyinde bulunan Hua Hin'de dün gece ve bu sabah peş peşe meydana gelen patlamalarla sarsıldı. Bombalı saldırı olduğu tahmin edilen patlamalarda ilk belirlemelere göre en az dört kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Patlamaların, ülkede ordunun desteklediği yeni anayasanın bir referandumla kabul edilmesinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Başkent Bangkok'un 200 kilometre güneyinde bulunan lüks tatil beldesi Hua Hin'de dün gece yaşanan ve bombalı saldırı olduğu açıklanan iki patlama, 1 kişinin ölümüne, 21 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Bu sabah da yine aynı kasabada, bir saat külesinin yakınında iki patlama meydana geldi. Polis yetkilisi Albay Krisana Pattanachareoen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah da en az 4 kişinin öldüğünü, en az 35 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Patlamaların bağlantılı olup olmadığı konusunda soruşturma sürerken, dün gece yaralananların 9'unun yabancı uyruklu olduğu açıklandı.Dün geceki patlamaların bir mobil cihazla uzaktan kontrol edildiği, ikinci patlamayla ilki arasında 20 dakika ve 50 metre mesafe olduğu da gelen bilgiler arasında.İki günde toplam 11 bombanın patladığı bildirildi.

Tayland polisi, yöre sakinlerinden evlerine, turistlerden de konakladıkları yerlere geri dönmelerini istedi. Polis saldırının bir terör eylemi olmadığını açıkladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.