Hava Durumu

Rus pilotun ailesi konuştu: 'Tazminat önerisi...'

Türkiye tarafından sınır ihlâli gerekçesiyle düşürülen ve hayatını kaybeden Rus uçağının pilotu Oleg Peşkov’un ailesi Türkiye tarafından ödenecek herhangi bir tazminatı aşağılayıcı gördüklerini, bunu almayı reddettiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus pilotun ailesi konuştu: 'Tazminat önerisi...'
Eho Moskvı radyosunda “Eşiniz için tazminat talebiniz olacak mı?” sorusuna, hayatını kaybeden pilotun eşi şunları söyledi: “Hayır tabii ki, bu saçmalık. Hiç kimsenin Türkiye’den herhangi bir tazminat talebi yok. Bizim şimdi kalkıp da birilerinden tazminat istememiz olur mu? Böyle bir düşüncemiz bile olmadı. Eğer birileri tazminat teklif ederse bunu hiç kimse almayacak. Bu aşağılayıcı, korkunç bir şey.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, “Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum” demişti.

Dün ise Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu’na iletmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.