Hava Durumu

Rus uçak gemisini böyle izlediler!

Rus savaş gemilerinin Suriye operasyonlarına katılmak için Akdeniz'e giderken İngiltere karasularına çok yakın bir mesafeden geçmesi Moskova-Londra arasındaki tansiyonu yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus uçak gemisini böyle izlediler!
Kuzey Denizi ve Manş Denizi'nden geçen Rus savaş gemileri bölgede gerilimi artırdı.İngiltere Savunma Bakanlığı, aralarında Rus uçak gemisi Amiral Kuznetsov'un da bulunduğu gemilerin İngiliz karasuları yakınlardan geçerken her anlarını izleyeceklerini açıkladı.

Bunun üzerine İngiltere’ye kıyısı olan Manş Denizi’nden geçen Rus filosunu Britanya Donanması'na ait HMS Duncan ve HMS Richmond adlı savaş gemileri takip etti.

İngiliz basını Rusya’nın bu hamlesini bir güç gösterisi ve tahrik edici bir davranış olarak yorumlarken, Daily Mail "Ruslar geliyor" başlığını attı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bölgedeki müttefik ülkelerin donanmalarının Rus savaş gemilerini "ölçülü" bir şekilde izleyeceğini ifade etti. Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaptığı açıklamada, "Rus gemilerinin ve uçaklarının Suriye'deki askeri operasyonlara destek vererek, yaşanan insani krizi derinleştirmesinden endişe ediyoruz" dedi.
Rus gemisi , ingiltere , uçak gemisi
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.