Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'dan kritik Halep açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin Halep kentindeki operasyonun sivillerin tahliye edilmesi için durdurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan kritik Halep açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep kentinde iyice kötüleşen durum nedeniyle sivillerin tahliye edilebilmesi için tüm askeri operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu belirtti.

8 BİN KİŞİLİK KONVOY

Suriye ordusunun Halep'in doğu mahallelerindeki aktif askeri eylemlerini bugün durdurduğunu söyleyen Lavrov, "Çünkü Halep'in doğusundan çıkmak isteyen sivillerin tahliyesi için yeni ve bu süre içinde en büyük olan operasyon başlatıldı. Yaklaşık 8 bin kişilik konvoy. Bu muazzam bir operasyon. Güzergahı 5 kilometre. Bunu Hamburg'dan söylüyorum ama böyle bir bilgi geldi ve muhtemelen Suriye'deki mevkidaşlarınız ayrıntı verecek" dedi. Bugünkü toplantında başta Fransa Dışişleri Bakanı olmak üzere birçok partnerlerinin Halep'teki insani durumla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Lavrov, "Biz mevkidaşlarımıza ayrıntıları veriyoruz, Rusya'nın ve Hmeymim'deki askerlerimizin yaptıklarını anlatıyoruz ama onların benzer eylemlerini sorunca somut bir şeyler duyamıyoruz" diye konuştu.

CUMARTESİ CENEVRE'DE GÖRÜŞECEKLER

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin arından gazetecilere bilgi veren Lavrov, "(Halep) anlaşmasıyla ilgili aralıklarla devam eden çalışmanın artık tamamlanması için askeri uzmanlar ve diplomatlarımızın Cumartesi günü Cenevre'de görüşmesi konusunda anlaşmaya varıldı" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.