Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'nın yeni füzesinin ilk görüntüleri

'Satan 2' adı verilen RS-28 Sarmat kıtalararası füze, ABD Teksas veya Fransa'yı yok edebilecek kapasitede. 100 tonluk termo-nükleer balistik füze, dünyanın her yerine 10 ton yük taşıyabilecek. Füzenin menzili 11 bin kilometreden daha fazla.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'nın yeni füzesinin ilk görüntüleri
Bir Rus füze tasarım firması, Rusya'nın yeni balistik füzesi 'Satan 2'nin görüntülerini ilk kez paylaştı. CNN International'ın haberine göre, füze ABD Teksas veya Fransa'yı yok edebilme kapasitesine sahip.

Rusya Savunma Bakanı Yuri Borisov, füzedeki savaş başlığının Kuzey ve Güney kutupları arasındaki hedefleri imha edebileceğini söyledi. Resmi Tass ajansı, füzenin menzilinin 11 bin kilometreyi aştığını bildiriyor.

Rus yayın organı Sputnik ise, termo-nükleer silahlı kıtalararası balistik füzenin, küresel stratejik dengeyi değiştirmek için tasarlanan füze savunma sistemlerine yanıt olarak geliştirildiğini aktarıyor.

Üretimine 2018 yılında başlanması planlanan 100 tonluk RS-28 Sarmat füzesi, dünyanın her noktasına 10 ton yük ulaştırabiliyor. İlk füzenin Ordu envanterine 2020 yılında girmesi bekleniyor.

Rusya Askeri Sanayi Komisyonu Danışma Kurulu üyesi Viktor Murahovskiy, RS-28'in özelliklerini şöyle anlatmıştı:
"Sarmat ağır, sıvı yakıtlı kıtalararası balistik bir füze. Sıvı yakıtla çalışan füze, en iyi enerji özelliklerinin ve maksimum atış ağırlığının elde edilmesini sağlıyor. Fırlatma denemeleri, füze modelinin silodan çıkışını sağlamak amacıyla yapılıyor. Füze, silodan çıkarken, kendi motorlarını kullanmıyor. Havan etkisiyle fırlatılıyor, yani siloya yerleştirilen sevk maddesi sayesinde."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.