Hava Durumu

Sigortadan para alabilmek için bakın ne yaptı

Sağlık sigortasından tam 150 bin dolar almaya çalıştığı ortaya çıkan kadın, Vietnam’da sosyal medyada hararetli bir tartışmaya yol açtı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 06:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 06:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sigortadan para alabilmek için bakın ne yaptı
Vietnam’da bir kadın, sigortadan para koparabilmek için akıl almaz bir yola başvurdu. Arkadaşının yardımıyla kol ve bacağını kesen kadın, kendisine tren çarptığını iddia etti.

Mayıs ayında Vietnam’ın başkenti Hanoi’de gerçekleşen olayda, 30 yaşlarındaki Ly Thi N. adlı kadının arkadaşı Doan Van D. ambulansı arayıp tren raylarının yanında şans eseri yaralı bir kadın bulduğunu polis ekiplerine bildirdi. Yapılan soruşturmada oluşan soru işaretleri üzerine sorgulanan kadın Ly Thi N., kol ve bacağına zarar vermesi ve bunu bir kaza gibi göstermesi için arkadaşına tam 50 milyon dong (2 bin 200 dolar) verdiğini itiraf etti. Bu sayede sağlık sigortasından tam 150 bin dolar almaya çalıştığı ortaya çıkan kadın, Vietnam’da sosyal medyada hararetli bir tartışmaya yol açtı.

Facebook kullanıcılarından Ly Phan, “Sadece Vietnam’da gerçekleşebilecek tipik bir sigorta dolandırıcılığı. 50 milyon dong, bir el ve bir bacak kayıp. Üstüne hapse gitme riskin var. Hiç de kârlı bir şey değil” dedi. Diğer bir kullanıcı olan Hoa Nguyen ise “Bir insan böyle bir şeyi yapmak için ne kadar muhtaç durumda olabilir ki” dedi. The Tuoi Tre Gazetesi, polisin bu iş için suç soruşturması başlattığını ve Ly Thi N. isimli kadının sakat kalmasının yeterli bir ceza olduğunu söyledi. Fakat Hanoi Avukatlar Bürosu’ndan yetkili Le Van Luan, BBC’ye bu ve bunun gibi kişilerin, Vietnam’ın şu anki bulunan yasalar çerçevesinde yargılanmasının zor olacağını söyledi. Luan, “Bu tip sahtekârlar için yeni bir maddeye ihtiyacımız var. Kendine zarar vermek çok kötü ve oldukça nadir rastlanan bir durum” diye ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.