Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye için tarihi karar

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya’nın Münih kentinde yapılan Suriye toplantısında, tarafların bir hafta içinde ateşkese gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 06:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 06:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye için tarihi karar
İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, "İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı bu amaca ulaşmak için" dedi.

Suriye’de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, "Şimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki bir kaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek" diye konuştu. Kerry, Münih’teki görüşmelerin verimli geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

IŞİD VE EL NUSRA DAHİL DEĞİL

Kerry, bu anlaşmaya IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin dahil olmadığını belirtti. Varılan anlaşma uyarınca insani krizin derinleştiği Suriye'ye cumartesi gününden itibaren yardımlar gönderilmeye başlanacak. Ardından bir hafta içinde Esad rejimi ve muhalifler arasında geçici ateşkes sağlanacak.

Bu ateşkesin ardından tarafların Cenevre'deki barış müzakerelerine yeniden başlaması öngörülüyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.