Hava Durumu

Suriye ordusundan sürpriz manevra

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Suriye ordusu da El Bab için operasyon hazırlığı yaparken, Suriye ordusunun elit birliği olan ‘Kaplan Birlikleri’ bölgeye yerleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 06:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 06:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye ordusundan sürpriz manevra
TSK’nın düzenlediği Fırat Kalkanı harekâtının 36’ncı gününde Kilis-Suriye sınırında hareketlilik sürüyor. Koordinasyonla belirlenen IŞİD hedefleri Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve obüslerle vuruldu. El Bab’a düzenlecek operasyona ÖSO ve Türkiye hazırlanıyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Suriye ordusu da El Bab’a operasyon için hazırlık yapıyor. 
Suriye ordusunun elit birliği olan ‘Kaplan Birlikleri’ El Bab operasyonu için bölgeye yerleştiriliyor. 

Koalisyon uçaklarının da vurduğu IŞİD hedefleri karadan fırtına obüsleri ve ÇNRA’lar tarafından bombalanıyor. Vurulan IŞİD hedefinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor. Rai bölgesi ile Azez kırsalına dün Sabah saatleri itibaren IŞİD mevzileri bombalanmaya başladı. 

Bab’a yığınak 

ÖSO güçleri Dabık’a doğru ilerlerken IŞİD de El Bab’a yönelik operasyon öncesi köylere mühimmat sevkiyatı yapıyor. IŞİD’in elinde bulundurduğu köylerde araç hareketliliği görülüyor.

TSK 4 binayı imha etti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında önceki gün Suriye’nin Cubban, Bulaykah ve Uvayşiyah bölgelerine düzenlenen hava harekâtıyla IŞİD’e ait 4 bina imha edildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bu kapsamda Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD’e yönelik hedeflere önceki gün hava harekatı düzenlendi. Jetler, 18.15-18.48 saatlerinde Cubban, Bulaykah ve Uvayşiyah bölgelerinde düzenlenen harekâtın ardından üslerine döndü. Öte yandan Türk savaş uçakları üç DEAŞ hedefine dört bomba atarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan iki binada bulunan DAEŞ unsurlarını etkisiz hale getirdi ve bir cephanelik imha edildi. Muhalifler tarafından, El Eyyubiyah meskun mahallinde tekrar kontrol sağlandığı, DAEŞ’in, düzenlediği yoğun saldırı sonucu, Tall Ar meskun mahallini tekrar ele geçirildiği kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.