Hava Durumu

Trump ilk engeli aştı!

ABD'deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için yola çıkan Donald Trump'ın, aday gösterilmek için ihtiyaç duyduğu parti delegesi sayısına ulaştığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump ilk engeli aştı!
Amerikan haber ajansı Associated Press'in yaptığı delege sayımına göre, Cumhuriyetçi Parti'nin temmuz ayında yapılacak ve başkan adayını belirleyecek kongresinde bin 237 delegeye ihtiyaç duyan Trump, şu ana kadarki ön seçimlerde kendisini destekleyecek bin 238 delege sayısına ulaştı. 

Cumhuriyetçi Parti adayı olmak için yarışa 16 rakiple başlayan ve diğer aday adaylarının çekilmesiyle şu anda tek başına kalan Trump'ın henüz ön seçimyapılmayan eyaletlerden elde edeceği delegelerle konumunu daha da sağlamlaştırması bekleniyor.
Cumhuriyetçi Parti, 7 Haziran'da altı eyalette ön seçim yaptıktan sonra ön seçim sürecini tamamlayacak. Bu eyaletlerde 303 delege daha bulunuyor. Trump'ın 7 Haziran itibarıyla delege sayısında tamamen rahatlayacağı belirtiliyor.

New Yorklu milyarder iş adamı, parti içinden muhalefetle karşılaşmış, Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelenleriyle iki hafta önce yaptığı görüşmeden sonra olumlu mesajlar verilmişti.

8 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçiminde artık Cumhuriyetçi Parti'nin "muhtemel" adayı gözüyle bakılan Trump'ın, Demokrat Parti kanadından rakibi ise Hillary Clinton ile Bernie Sanders arasındaki rekabetin galibinin belirlenmesiyle ortaya çıkacak.

Clinton, Sanders karşısında yarışı önde götürüyor. Yine temmuzda düzenlenecek Demokrat Parti kongresinde partinin adayı olabilmek için 2 bin 383 delege gerekiyor. Clinton şu ana kadar 2 bin 305 delegeye, Sanders ise bin 539 delegeye ulaştı. Demokrat Parti de 14 Haziran'a kadar beş eyalet ve üç bölgede daha ön seçim yapacak ve 930 delege daha Clinton ile Sander arasında dağılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.