Hava Durumu

Trump'a 'iPhone' tehdidi!

Çin, Trump'ın kendilerine "ekonomik savaş" ilan etmesi halinde başta iPhone ve otomobil olmak üzere birçok ABD ürününe satış yasağı getirileceği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'a 'iPhone' tehdidi!
Çin Komünist Parti tarafından yayımlanan "Global Times" gazetesi ABD'de başkan seçilen emlak milyarderi Donald Trump'a açıkça savaş ilan etti. 

Trump'ın Çin'e "ekonomik savaş" açmasının aptallık olacağını iddia eden gazete, "Eğer Trump Çin ürünlerine karşı gümrük vergisi getirirse, pervasızlık, cehalet ve beceriksizlikle suçlanacaktır" yorumunda bulundu.

"Global Times" gazetesi, ABD'nin Çin ürünlerine getireceği olasi herhangi bir sınırlamaya derhal karşı önlemlerle cevap verileceğini yazdı. 

Çin'in ABD ekonomisine darbe indirmek için karşı önlemlere iPhone ve ABD otomobillerinin satışının yasaklanmasıyla başlayabileceği uyarısı da yapıldı. 

ABD'de 8 Kasım'daki seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Donald Trump, seçim kampanyasında Çin'i hedef almıştı. 

Çin'in ABD ile yapılan ticaret anlaşmasından büyük fayda sağladığını iddia eden Trump, başkan seçilmesi halinde bu ülkeden gelen ürünlere yüzde 45 oranında gümrük vergisi getireceği sözü vermişti. 

Trump bu yöntemle, ABD'nin yeniden üretime dönebilecegini iddia ediyor. 

"DÜNYA TARİHİNİN EN BÜYÜK HIRSIZLARI"

Trump geçtiğimiz ağustos ayında seçim kampanyası konuşmasında Çin'in ihracatını artırmak için kur manipülasyon yaptığını ve para birimi Yuan'ın değerini suni biçimde düşürdüğünü savunarak, "Dünya tarihinin en büyük hırsızları" ifadesini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.