Hava Durumu

Türk asıllı siyasetçiye önemli görev

İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May'in kabinesi şekillenmeye başladı. May, eski Londra Belediye Başkanı ve Brexit'in ateşli bir savunucusu olan Türk asıllı Boris Johnson'ı Dışişleri Bakanlığı görevine getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk asıllı siyasetçiye önemli görev
Ülkedeki referandum sürecinde AB'den çıkılmasından yana kampanyanın başını çeken Muhafazakar Parti'li Johnson, bugün görevine resmen başlayan yeni Başbakan Theresa May tarafından kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Türk kökenli ve 52 yaşında olan Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış Ali Kemal Bey'in torununun oğlu. Johnson, 2008-2016 yıllarında başkent Londra'nın belediye başkanlığını yaptı.

Brexit kampanyasını birlikte yürüttüğü Michael Gove'un başbakanlık koltuğuna talip olduğunu açıklamasının ardından Johnson, Başbakanlık için adaylığını koymamıştı.

Bu arada yeni kabinede, İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond’ın Maliye Bakanı olarak görevlendirildiği açıklandı. İngiltere Başbakanlığında yapılan açıklamada, “Kraliçe Dışişleri Bakanı Philip Hammond’ın Maliye Bakanı olarak atanmasını onaylamaktan memnuniyet duyuyor.” ifadesine yer verildi. 

Açıklamada ayrıca İngiltere’de yaklaşık 6 yıldır Maliye Bakanlığı görevini yürütmekte olan George Osborne’un ise kabineden istifa ettiği bildirildi. İngiltere’de göreve geldiğinde resesyonda olan İngiliz ekonomisini “uzun vadeli ekonomik programını” uygulayarak hızlı büyümeye ve düşük işsizliğe ulaştırması ile tanınan Osborne, eski Başbakanı David Cameron’a en yakın isimlerden biriydi.

İçişleri Bakanlığına Enerji Bakanı olan ve ülkenin AB'den kalmasını savunan Amber Rudd getirilirken, ülkede "Brexit"ten sorumlu bir bakanın görevlendirilmesi bu göreve, David Davis'in gelmesi bekleniyor.

İngiltere'nin ikinci kadın Başbakanı Theresa May'in yeni kabineyi oluşturmaya devam etmesi bekleniyor. Yeni kabinede "Brexit"ten sorumlu bir bakanın da görevlendirilmesi öngörülüyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.