Hava Durumu

Türkiye'nin hamlesi bekleniyor!

Rusya, bazı Türk gıda ürünlerine uygulanan geçici kısıtlamaların kaldırılması için Türkiye'nin hamlesini bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin hamlesi bekleniyor!
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden (Rosselkhoznadzor), bazı Türk gıda ürünlerine uygulanan geçici kısıtlamaların kaldırılması için Türk tarafının hazırlanması gereken programın beklendiği bildirildi.

Rosselkhoznadzor’un internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya’da 6 Ekim’de yapılan görüşmeler sonrasında Rusya’ya ihraç edilecek Türk gıda ürünlerinin sağlıkaçısından güvenliğine dair Türk tarafının 10 gün içerisinde bir program hazırlaması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Açıklamada, gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik söz konusu programın incelenmesi sonrasında Türk gıda ürünlerine uygulanan kısıtlamaların kaldırılma sürecinin başlayacağı belirtilirken, programın belirlenen süre zarfında henüz ulaşmamış olmasının süreci yavaşlattığı ileri sürüldü.

Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerin sadece eski haline döndürülmesinin değil, daha da ileri bir noktaya taşınmasının arzulandığı vurgulanan açıklamada, bu nedenle söz konusu programın hazırlanmasının ivedilikle sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

Rus hükümeti geçtiğimiz günlerde aldığı kararla, portakal, mandalina, kayısı, şeftali ve eriği Türkiye'den alınması yasak olan gıda ürünleri listesinden çıkarmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.