Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeğeni 'Bağımsız Kürdistan' dedi ve...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yeğeni ve üst düzey Peşmerge komutanlarından biri olan Şirvan Barzani, merkezi hükümetle Irak'ın bölünmesi konusunu konuştuklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yeğeni 'Bağımsız Kürdistan' dedi ve...
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin yeğeni ve üst düzey Peşmerge komutanlarından biri olan Şirvan (Sirwan) Barzani, merkezi hükümetle Irak'ın bölünmesi konusunu konuştuklarını söyledi. Alman Die Welt gazetesine konuşan Şirvan Barzani, Musul'un IŞİD'den kurtarılmasının ardından bağımsız bir devlet kurulması konusunda Irak merkezi hükümetiyle resmi görüşmeler yürüttükleri belirtti.

"IRAK'IN BÖLÜNMESİNİ KONUŞUYORUZ"

Şu anda Irak'ta Kürt bölgesinin yüzde 97'sinin IŞİD'den temizlendiğini kaydeden Barzani," Merkezi hükümetle bağımsız bir Kürdistan olup olmayacağı konusunda görüşmelere başladık. Tartışıyoruz. Gelecekte mutlaka bütün bölge için bir referandum yapılacak" dedi.



OLUMLU BİR ANLAŞMA OLACAK

"Musul harekatının Kürtlerle merkezi hükümet arasındaki ilişkileri olumlu etkileyip etkilemediği" sorusuna yanıt veren Şirvan Barzani," Evet, tarihsel bir ilerleme oldu. İlk kez Peşmerge ve Irak ordusu ortak bir operasyon yapıyor. Başkanımızla birlikte bir delegasyon Bağdat'a gitti ve orada çok olumlu bir görüşme gerçekleştirildi. Biz, IŞİD'in yenilmesi ve Musul'un kurtarılmasının ardından iki taraf arasında olumlu bir anlaşma olacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAĞDAT NEDEN OLMASIN" DEDİ

Şirvan Barzani, "Olumlu bir anlaşmadan neyi kastediyorsunuz?" sorusuna ise," Peşmerge ile Irak ordusunun birlikte savaşması, zaten böyle bir anlaşmanın temelini oluşturuyor. Bağımsız bir Kürdistan tartışması da olacak. 'Bağdat: Neden olmasın' dedi. Bağdat'la ülkenin bölünmesini ve bizim bağımsız bir devlet olmamızı resmen konuşuyor olmak, bizim için yeni bir durum. Musul'un IŞİD'ten kurtarılmasının ardından kentin ve bölgenin geleceğini bizimle tartışmaya hazır olduklarını belirttiler" karşılığını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.