Hava Durumu

AK Parti'de kongre kararı doları uçurdu

Gün boyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kritik görüşmesini bekleyen dolar, görüşme sonrasında deyim yerindeyse bir anda fırladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 07:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 07:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'de kongre kararı doları uçurdu
Karar öncesinde bankalararası piyasalarda günü 2,88 seviyesinin üzerinde son beş ayın en yüksek seviyesinde kapatan dolar, karar sonrasında uluslararası piyasalar saniyeler içinde fırladı ve 2,97 seviyelerini bile gördü. 
Kur saniyeler içinde 2,9761'e kadar çıktıktan sonra 2,93 seviyelerine geriledi.

MarketWatch sitesinin dolar/TL göstergesine göre kur gece 22.00 sıralarında uluslararası piyasalarda 2,93 seviyesinin hemen altında işlem görüyordu.

ASH: PİYASA İÇİN NEGATİF BİR ALGI

Türkiye'yi de yakından izleyen Nomura Bank Gelişen Ülkeler Araştırma Başkanı Tim Ash, karar sonrası geçtiği notta şöyle dedi:

"Ben Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin iyi gitmediğini düşünüyorum. Bu aşamada Davutoğlu'nun görevden ayrılmasının piyasa açısından negatif algılanacağı kanısındayım. Türk Lirası gelişen ülke para birimleri karşısında bu habere kadar oldukça pozitif ayrılmıştı ama şimdi oldukça aşağı yönlü bir baskı altında, 2,97 seviyesini bile gördü, bugün güne 2,80 seviyesinin altında başlamıştı."

'ZOR BİR DÖNEME DENK GELDİK'

Bloomberg HT canlı yayınına katılan TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte ise, "Bu gelişmeler çok kötü bir zamana denk geldi. Döviz piyasasında oynaklık oranları son bir buçuk senenin son bir buçuk yılın en düşük seviyelerine gerilemişti. Biz de bu durumdan faydalanan ülkeler arasında yer aldık. Son dönemde 2.97'den başlayan dolar 2,80 seviyesinin bile altına inmişti. Zor bir döneme denk geldik. 2,5 gün içinde Türk Lirası yüzde 5 değer kaybetti dolar karşısında. Dolar TL'de 2,89 çok önemli bir direnç seviyesi. Yarın bu dolar/Tl hareketini gören bir büyük fon bu hareketi görürse, nasıl hareket eder onu düşünmemiz lazım" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.