Hava Durumu

Anadolu devlerine Bursa damgası

Bursa, Ekonomist dergisinin ‘Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı’ listesine damga vurdu. Anadolu’nun devler liginde Bursa’yı, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez’le birlikte Muharrem Yılmaz, Hüseyin Özdilek, İbrahim Orhan ve İbrahim Burkay temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 07:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2015 07:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anadolu devlerine Bursa damgası
İş dünyasının saygın yayın organlarından Ekonomist dergisinin daha önce dört kez gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırması yenilendi. Haftalık derginin 26 Nisan’da çıkan sayısında kentlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerinin ekonomisine katkı sunan, istihdam yaratan ve yüksek vergi ödeyen işadamlarından oluşan listede 5 Bursalı isim de yer buldu. Listede,  ilk olarak tekstille kendini kanıtlayan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, başarılı çalışmaları dolayısıyla haklı yerini aldı. 

EKONOMİYE YÖN VERİYOR

Babası merhum Ali Osman Sönmez’in ardından grubun başına geçen Celal Sönmez tekstille yetinmeyerek vizyonunu genişletti. Sönmez, yıllar içerisinde holdingi enerjiden turizme, perakendeden otomotive, çimentodan lojistiğe ve medyaya varıncaya kadar 10 farklı sektörde faaliyet gösteren güçlü bir yapıya kavuşturdu. Başarılı işadamı, Ekim 2014’te de Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde yeni bir çimento fabrikasını devreye soktu. 18 yıl Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini de yürüten Celal Sönmez’in başında bulunduğu holding, bugün 1 milyar TL’yi aşan cirosu ve 2 bin 200 çalışanı ile Bursa ekonomisine yön vermeyi sürdürüyor.

HEDEF DÜNYADA İLK 25

Listede öne çıkan diğer bir Bursalı da Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz. Bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan Sütaş’ı 50’nci yılıonda dünyanın en büyük 25 süt ürünleri şirketinden biri haline getirmeyi hedefleyen Yılmaz, bu doğrultuda gelecek 5 yılda 300 milyon dolar yatırım yapacak. Başarısını sınır ötesine taşıyan, Makedonya ve Romanya’da üretime başlayan Sütaş, 2014’ü 15,5 milyon dolarlık ihracatla kapattı ve gücüne güç katmak için gözünü Rusya pazarına dikti.

1,7 MİLYAR  TL’YE KOŞUYOR

Perakende ve mağazacılık sektöründe Bursa’nın parlayan isimlerinden biri olan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de birçok alanda başarısını konuşturuyor. Sadece tekstilde 900 milyon TL cirosu ile Türkiye’de sektörünün en büyük kuruluşu olan Özdilek, son yatırım alanları arasına hayvancılığı da aldı. Özdilek Grubu’nun bu yılki ciro hedefi 1,7 milyar TL. AVM yatırımlarına ağırlık vereceklerini ve yurtdışında mağazalaşacaklarını belirten Hüseyin Özdilek, önümüzdeki yıllarda sadece Türkiye’de değil yurtdışında da etkin olacak gibi görünüyor.

13 ÜLKEDE İMZASI VAR

Otomotiv sanayiinde ünü dışarıya taşan Orhan Holding’in kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Orhan da, bugün 13 ülkede 31 fabrikadan oluşan güçlü bir yapıyı listede temsil ediyor. 7 bin 550 kişiye istihdam sağlayan grubun cirosu 2 milyar Euro’ya ulaştı. Son dönemde otomotivin yükselen yıldızı Brezilya’ya gözünü diken grubun, CEO’su Murat Orhan’ın önderliğinde yeni pazarlara da sağlam temeller atması bekleniyor.

EV TEKSTİLİNDE BİR MARKA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) başkanlığını bir arada yürüten Burkay Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin otomotiv ve tekstilci yönününü geliştirmeyi planlayan bir aktör olarak listede yer aldı. Ev tekstili sektörüne kazandırdığı Demorhome markasıyla Türkiye’de 70 ilde, dünyada ise 5 bine yakın noktada hizmet veren Burkay Grubu 2014 sonundaki cirosunu 487 milyon TL olarak açıkladı. Grubun 470 çalışanı bulunuyor.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.