Hava Durumu

Armutta rekolte düştü, fiyat arttı

Mobilya ve köfte şehri olduğu kadar verimli toprakları ile meyvecilikte de öne çıkan İnegöl’de armut hasadı başladı. Rekoltenin düşüklüğünden yakınan çiftçi, fiyatlardan memnun.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Armutta rekolte düştü, fiyat arttı
İnegöl’den Türkiye’nin çeşitli illerine gönderilen Santa Maria cinsi armudun hasadı başladı. Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Rıdvan Uslu, rekoltenin bu sene az, fakat fiyatların tatminkar olduğunu söyledi. Uslu, "Kirazından ardından armut hasadı başladı. Aşırı soğuklar yüzünden bu sene rekolte düştü. Geçen seneye kadar 50 ton armut toplayan bir çiftçimiz bu yıl 30 tonda kaldı. Soğuk havalar rekolteyi düşürdü. Baharda yağışların yoğun olması armuttu lekeler oluşturdu. Fakat bu sene kalite iyi” dedi.

Rekoltenin üzdüğünü fakat fiyatların çiftçinin yüzünü güldürdüğünün altını çizen Uslu, “Fiyatlar çok iyi. Kilosu 1.5 ila 2 lira arasında. Geçen seneye kadar 15 tonun üzerinde verim aldığım bahçemden bu hasat döneminde 5 ton civarında ancak mahsul alabildim. Rekoltede yüzde 50 bir düşüş var. Çiftçiler olarak şükretmesini bilen insanlarız” diye konuştu.

Edebey Mahallesi Muhtarı Resül Kayman ise, armutta rekoltenin Edebey'de yüzde 30’ler seviyesine kadar düştüğünü, ancak mahsulün kaliteli olduğunu ifade etti. Geçen yıl 10 bin ton hasat yaptıklarını aktaran Kayman, bu yıl ise 3 bin ton rekolte beklentilerini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.