Hava Durumu

Bakan Çelik'ten flaş 'kıyma' açıklaması!

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kırmızı et fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına gidileceğini söyledi. Bakan kıyma kilogram tavan fiyatının 32 TL, kuşbaşı etin kilogramının tavan fiyatının ise 34 TL olacağını belirtti. Çelik, bu durumun et piyasasına bir müdahale olarak algılanmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çelik'ten flaş 'kıyma' açıklaması!
Tarım Bakanı Faruk Çelik, kasaplık kıymada 32 TL, kuşbaşı ette ise 34 TL tavan fiyatuygulanması konusunda sektör temsilcileriyle mutabakata vardıklarını söyledi.

Çelik yaptığı açıklamada, bu kararın sonuçlarının değerlendirilmesi için beş-altı ay sonra yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.

Çelik, “Daha önceki toplantımızda değerlendirdiğimiz bir çok konunun dahilinde, özet olarak aldığımız karar gereği karkas yağsız et fiyatının tavan olarak 23,2 TL olması, yağlı fiyatın ise 21,8 TL olması, kasapta yoğun olarak kıyma fiyatının 32 TL, kuşbaşı fiyatının 34 TL olmasıyla ilgili bir görüş birliğine varmış bulunuyoruz. Bunun altında yatan nedenler olarak sektörde bazı spekülatörlerin, piyasadaki üreticimizi üretimden vazgeçirecek açıklamaları olmuştur. Bir yandan üreticimizi, besicimizi korurken, spekülatörlere yol açmamalıdır” dedi.

"MÜDAHALE DEĞİLDİR"

Çelik, bu durumun piyasaya müdahale şeklinde değil, piyasa ile birlikte hareket edilmesi için atılmış bir adım olarak algılanması gerektiğini de belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.