Hava Durumu

Bakan Özhaseki açıkladı! Emsal artışı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, emsal artışıyla ilgili, "Her belediye orana kendisi karar verecek. İstanbul’dan alınacak rant vergisi ile Sivas’ınki aynı olmayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Özhaseki açıkladı! Emsal artışı...
Özhaseki, belediyelerin kafalarına göre imar değişikliği yaparak, şehirlerde yoğunluk artışı yapmalarının da engelleneceğini belirterek, "Kentsel dönüşüm alanlarında belediyeler tek başına yoğunluk artıramayacak. Yoğunluk artışını şarta bağlayacağız" dedi.

AKP Grup toplantısı için geldiği Meclis’te soruları yanıtlayan Özhaseki, 2017-2019 dönemini kapsayan Orta Vadeli Plan’da rant vergisine ilişkin bir hükmün bulunmamasının bu vergiden vazgeçtikleri anlamına gelmediğini söyledi.

“Göreceksiniz çok yakında Meclise getireceğimiz Belediyeler Yasa DeğişikliğiTasarısında yer alacak. Ancak oranları değiştirdim. Her ilde hangi oranın uygulanacağına Belediye Meclisleri karar verecek. İstanbul’da uygulanacak oranla Sivas’ta uygulanacak oranın aynı olması haksızlık olurdu. Bu nedenle her il kendikararını kendi verecek. Hangi oranların uygulanacağı ise yönetmelikte yer alacak” dedi.

BELEDİYELERE EMSAL FRENİ

Bakan Özhaseki, Belediye Yasası’nda yapılacak önemli bir değişikliğin de kentleri yaşanmaz kılan ‘emsal’ artışları konusunda olacağını açıkladı. Özhaseki, “Belediyeler imar planlarını değiştirerek yoğunluk artışı kararını tek başına yükseltemeyecek. Zaruri ihtiyaçlar nedeniyle emsal artırmak gerekebilir ama bunun şartları olacak. Bir yere okul, özel hastane yapma ihtiyacı doğabilir ama bunun gerekçelerinin sağlam olması gerekecek” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.