Hava Durumu

Borsa ve dolarda sert hareketler

Enflasyon verisinin son üç yılın en düşük seviyesine gerilediği günde hem borsa hem de dolarda hareketli dakikalar yaşanıyor. Borsa İstanbul, sakin başladığı güne eksiye geçti ve düşüş yüzde 3'e yaklaştı. Dolar ise 2,83 seviyesini aştı. Uzmanlar hareketin kâr realizasyonlarından kaynaklandığına işaret ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Borsa ve dolarda sert hareketler
Dolar ise son altı ayın en düşük seviyelerini gördüğü bu hafta başında, enflasyonöncesi 2,80'nin hemen üzerindeki seviyelerden enflasyon verisi sonra ilk olarak 2,79'a kadar geriledi ancak sonrasında 2,83 seviyesine tırmandı.
Uzmanlar piyasadaki harekette kâr realizasyonlarının etkisi olabileceğine işaret ediyor.

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, enflasyonun düşük gelmesinin etkisiyle Merkez Bankası'ndan gelecek faiz indirimlerine yönelik belirsizliğin artmış olabileceğine işaret etti.

Erkan, "Enflasyon rakamları açıklandı bugün oldukça iyi geldi. Bir süredir borsada düzeltme bekleniyordu. Haftasonunu doğru ABD'den gelecek veriler ve krediderecelendirme kuruluşu S&P'den gelecek not değerlendirmesi kâr realizasyonları için bahaneleri artırdı. Uzun vadede Fed'den daha şahin beklentiler içine girilmesi de tabiki etkenlerden bir diğeri. Merkez Bankası'nın indirimlerinin ne kadar devam edeceğini tahmin edemiyor yatırımcılar ve yatırımlarından kâr etmek istiyorlar" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.