Hava Durumu

Bursa'dan protestolu senet rekoru

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin verilerine göre temmuz ayında 34 milyon TL değerinde 3 bin 241 senedin protesto edildiği Bursa'da son 4 yılın en yüksek rakamına ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 04:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 04:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan protestolu senet rekoru
TBB Risk Merkezi’nin bu yılın ocak-temmuz dönemini kapsayan "Protestolu Senetler" raporu yayımlandı. Rapora göre yılın yedi ayında, protesto edilen 573 bin senedin parasal tutarı 6,4 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla protesto edilen senet adedi yüzde 2, senet tutarı ise yüzde 21 arttı. Söz konusu dönemde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği il İstanbul olurken, bunu sırasıyla Ankara, İzmir, Konya ve Antalya takip etti. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 28'ini İstanbul, yüzde 10'unu Ankara, yüzde 7'sini İzmir oluştururken, bu oran Gaziantep ve Antalya için yüzde 5 düzeyinde gerçekleşti.

ALTINCI SIRADAYIZ

Sanayi kenti Bursa'da ise protestolu senetlerde hem tutar hem de adet bazında rekor kırıldı. TBB'nin 2013 yılından beri yayınladığı verilere göre temmuz ayında 33 milyon 980 bin liralık senet protesto edildi. Bu rakamla Türkiye'de tutar bazında 8'inci olan Bursa'da protestolu senet adedi ise 3 bin 241 oldu. Ocak-temmuz döneminde ise 211,3 milyon lira değerinde 17 bin 977 senet protesto edildi. Bursa, Türkiye genelinde adet bazında 6'ncı sırada yer aldı. 2013'ten bugüne yayınlanan veriler incelendiğinde temmuz ayında protestolu senetlerin tutar ve adet bazında en yüksek seviyeye ulaşmasıyla Bursa bir rekora imza atarken, iç piyasada ödemelerin aksadığının da önemli bir göstergesi olarak görülüyor. (Onur FİDANSOY'un haberi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.