Hava Durumu

Bursalı ünlü aileden şoke eden karar

Türkiye enerji sektörünün önemli şirketlerinden Bursa'da kurulu BİS Enerji faaliyetlerini durdurdu. Gerekçe olarak ise, sektördeki dalgalanma ve ekonomide yaşanan sıkıntılar gösterildi. Aynı zamanda Metro City’nin de sahibi Ağım Ailesi’ne ait şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyordu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı ünlü aileden şoke eden karar
Hisseleri Borsa İstanbul’da da işlem gören BİS Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’den, dün geç saatlerde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir bildirimde bulunuldu. Şirket adına yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi: “Enerji sektöründeki halen devam eden negatif dalgalanmalar ve reel sektörde ekonomik koşulların zorlaşması, doğalgazdan üretim maliyetlerinin yüksek olması ve tahsilat tarihleri ile ödeme tarihlerinin örtüşmemesi nedeniyle üretim faaliyetleri şimdilik durdurulup tesisin üretim grupları bakıma alınmıştır. Mevcut kapasitemiz sayesinde sistemden ucuz fiyatla elektrik satın alınarak % 100 iştirakimiz olan Bisen Elektrik Satış A.Ş. üzerinden müşterilerin elektriği karşılanmaktadır. Bu süreç içerisinde bazı hukuki prosedürler de başlamış olup konunun çözümlenmesi ile ilgili olarak gerekli görüşmeler devam etmektedir” denildi.

ORTAKLIK ARAYIŞI VAR

Açıklamanın devamında, yabancı firmalar ile ortaklık görüşmelerinin de yürütüldüğüne işaret edilerek “Ayrıca firmamıza büyük katkısı olacağına inandığımız yabancı firmalarla da ortaklık konusunda ön anlaşmalar imzalanmış olup, yıl sonuna kadar sonuçlandırmak amacıyla görüşmeler hızlı bir şekilde devam etmektedir” denildi.

İSO’NUN DEVLERİ LİSTESİNDE

BİS Enerji şirketi Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alıyor. Temeli 1990’ların başında atılan şirket en son 2013’te İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 127. sıradan girdi. BİS Enerji, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’nın geçtiğimiz yıl açıkladığı İlk 250 Büyük Firma Sıralamasına ise 730 milyon lira ciro ile 12. sıradan girdi.

ÇEŞİTLİ MÜŞTERİLERE SATIYOR

Toplam 11 ünitesi bulunan şirket 486 mw kurulu güce sahip. Şirket elde ettiği enerjiyi Bursa Oranize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firmalara, OSB dışında kalan abonelere, toptan enerji satışı yapan şirketlere ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi'ne veriyordu.

METRO CİTY’NİN SAHİPLERİNE AİT

BİS Enerji’nin sahibi ise Levent’teki Metro City AVM’nin de sahibi olan Ağım Ailesi. Metro City’nin kurucusu Muammer Ağım’ın kızı Seda Görgörü de BİS Enerji’nin yönetiminde yer alıyor.(hurriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.