Hava Durumu

Dikkat! İşinizden olmayın

Mesleki yeterlilik belge alma süresi bugün bitiyor. Bugünden sonra mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçiler belirli mesleklerde çalışamayacak. Çalıştıranlara ise ceza kesilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dikkat! İşinizden olmayın
Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ"in geçen yıl 25 Mayıs'ta yayımlanması ile "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" işler sınıfından olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca standardı yayımlanan 40 meslekle ilgili "Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunluluğu için tanınan süre bugün doluyor.
 
Bu belgeye haiz olmayan kişilerin çalıştırılması tespit edilmesi halinde işveren ya da vekiline her bir çalışan için 500 TL para cezası uygulanacak. Aralarında inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı, betonarme demircisi ve çelik kaynakçısının da olduğu meslekler için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen kuruluşların gerçekleştireceği sınavda başarılı olup mesleki yeterlilik belgesini almak ve bu aşamadan sonra işe başlamak gerekiyor.

HANGİ MESLEKLERDE İSTENİYOR?

Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3, Alçı Sıva Uygulayıcısı Seviye 3, Alüminyum Kaynakçısı Seviye 3, Bacacı Seviye 3, Bacacı Seviye 4, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Çelik Kaynakçısı Seviye 3, Direnç Kaynak Ayarcısı Seviye 4, Doğalgaz, Altyapı Yapım Kontrol Personeli Seviye 4, Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçısı Seviye 3, Doğalgaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli Seviye 4, Doğalgaz İşletme Bakım Operatörü Seviye 4, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı Seviye 3, Doğalgaz Polietilen Boru Kaynakçısı Seviye 4, Duvarcı Seviye 3, Endüstriyel Boru Montajcısı Seviye 3, Hidrolik Pnömatikçi Seviye 4, Hidrolik Pnömatikçi Seviye 5, Isı Yalıtımcısı Seviye 3, Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli Seviye 3, İnşaat Boyacısı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Kaynak Operatörü Seviye 4, Makine Bakımcı Seviye 3, Makine Bakımcı Seviye 4, Makine Bakımcı Seviye 5, Otomotiv Elektromekanikçisi Seviye 5, Otomotiv Mekanikçisi Seviye 4, Otomotiv Montajcısı Seviye 3, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı Seviye 3, Panel Kalıpçı Seviye 3, Plastik Kaynakçısı Seviye 3, Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Ses Yalıtımcısı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, Su Yalıtımcısı Seviye 3, Tünel Kalıpçısı Seviye 3, Yangın Yalıtımcısı Seviye 3.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.