Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu?

Haftanın ikinci bölümünde tansiyonu düşen dolar/TL kuru güne, dün akşamki kapanış seviyeleri olan 2,94 liranın hemen üzerinde başladı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar ne kadar oldu?
Haftaya 3 liradan başlayan dolar, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ve yeni bakanların açıklanması ile düşen tansiyonun ardından kur yeniden 2,93'lü seviyelere kadar inmişti.

Serbest piyasada dolar/TL kuru günün ilk işlemlerinde 2,9440 liradan satılırken, euro/TL ise 3,2925 seviyelerinde bulunuyor.

ALTIN TOPARLANIYOR

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5 değer kazanarak 1,229.61 dolar oldu. Altının gramı 116,35 TL, çeyrek altın ise 193,74 TL'den işlem görüyor. Altın fiyatları yatırımcıların kısa pozisyonları kapatmalarıyla beraber son yedi seansın ilk yükselişini gerçekleştirdi.

PİYASALARDA PETROL ETKİSİ

Küresel piyasalarda Fed'den faiz artırım beklentileri ve petroldeki yükseliş etkili oluyor. ABD'de haftalık petrol stoklarının gerilemesiyle petrol 6 ay aradan sonra 50 doları aştı.

Asya borsaları ABD'de faizlerin artırılacağına dair endişelerin gittikçe çoğalması ve Çin ekonomisindeki yavaşlamanın yatırımcıları temkinli olmaya sevk edebileceği beklentileriyle sakin bir seyir izledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yatay kalırken, dün 12 haftanın en düşük seviyesinden yükselişe geçmişti. Japonya Nikkei endeksi ise yüzde 0.3 yükseliş kaydetti.

Çin'de bu ayın başlarında açıklanan bir dizi zayıf ekonomik verinin ardından Shanghai borsası yüzde 1'in üzerine kayıp yaşadı.

ABD'de ise Wall Street üst üste ikinci gün hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi ve yükselen petrol fiyatlarından da destek bularak endeksler yüzde 1'e yakın artışlarla kapandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.