Hava Durumu

Dolarda rüzgar tersine! Sert satış geldi

İngiltere'deki referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkması ardından dolar/TL'nin yükselmesiyle lokal yatırımcıların kar amaçlı döviz satışlarının 1 milyar doları aştığı belirtiliyor. Dolar Türk Lirası karşısında bu sabah erken saatlerde en son 24 Mayıs'ta gördüğü 3.0015'e kadar yükselmesinin ardından 2.9085'e kadar geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolarda rüzgar tersine! Sert satış geldi
Bir bankacı, "Müşterilerin yoğun satışları söz konusu miktar 1 milyar doları aşmıştır. Son üç gündür yoğun alımların ardından kısa süredeki kâr realize ediliyor" dedi.

Lokaller 200 milyar dolara yaklaşan döviz birikimlerinin bir kısmını dolar/TL'de yaşanan sert yükselişlerde kâr amaçlı satış fırsatı olarak değerlendirebiliyor.

Başka bir bankacı da lokal satışlarının 1 milyar doları aştığını, günün sonunda 1.5 milyar doları geçebileceğini söyledi.
Dün saat 18.00'de 2.8731/2.8754 seviyesinde olan dolar/TL, referandum sonrası busabah erken saatlerde en son 24 Mayıs'ta gördüğü 3.0015'e kadar yükselmesinin ardından 2.9085'e kadar geriledi.

BORSADA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

İngiltere'deki AB referandumunun ayrılık yanlılarının zaferi ile sonuçlanması küresel piyasalarda sert satışlara neden olurken; güne yüzde 5 düşüşle başlayan BIST-100'de kayıplar kısmen azalırken İngiltere'ye yoğun ihracat gerçekleştiren şirketlerdeki düşüş dikkat çekiyor.

Brexit kararının küresel piyasalarda şok etkisi yarattığını belirten ALB Forex Araştırma Müdürü Kenan Çınar, "Ayrılma yönünde bir sonuç piyasaların baz senaryosu değildi. Bu nedenle bir pozisyonlanma sorunu oluştu. Şu anda yatırımcılar likit varlıklarını satıp portföy ayarlaması yapıyor" dedi ve ekledi:

"İngiltere'nin AB'den çıkacak olması küresel büyüme beklentilerini de olumsuz etkiliyor. Japonya ve Avrupa'da başlayan toparlanmanın olumsuz etkileneceği beklentisi içerideki algıyı da etkiliyor. Bugünkü ilk tepkinin boyutu gelecek bir ay için de endekse sınır teşkil edecek."

İntegral Menkul Değerler Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, “Birleşik Krallık'ta 23 Haziran’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği referandumu sonucu kazanan taraf  yüzde 51.9 oranı alan Ayrılıkçılar oldu. Brexit gerçekleşmeden önce piyasada yaşanan fiyatlamalar İngiltere’nin kalacağı yönündeydi. Ayrılık kararı şok etkisi yaratırken, piyasa fiyatlamalarına baktığımızda; Sterlin 30 yılın dibine geriledi, Ons Altın 28 ayın zirvesine dayandı. Gram Altın ise 130TL ‘yi görerek rekor kırdı. Siyasi gelişmelerin ön plana çıktığı gündemde Avrupa Birliği’nin de temeli sallantıda. Birleşik Krallığın çıkışı sonrası Hollanda, Fransa, İtalya ve Danimarka’da sağ gruplar Avrupa Birliği referandumu yapmak istiyor. Bu nedenle Euro’nun geleceği pek parlak görünmüyor ve dağılma riski uzun vadede mevcut” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.