Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EKK kararları esnafa moral olacak

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarını değerlendiren iş dünyası, piyasaların oldukça durgun seyrettiği bir dönemde bu tür adımların atılmasını önemsiyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EKK kararları esnafa moral olacak
EKK’dan orta ve uzun vadede TL varlıklarını destekleyecek kararların çıktığını belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç, “Özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların yoğun olduğu İnegöl’de reel sektörün canlanmasını sağlayacak önlemler dikkat çekti. Piyasaların oldukça durgun seyrettiği bir dönemde bu adımın atılmasını çok önemsiyoruz. EKK kararları esnaflarıma moral olmuştur. Reel sektöre 250 milyar liralık kredi kaynağı sağlanacak aynı zamanda KOBİ’lere faizsiz kredi imkanı sağlanacak. EKK toplantısını genel olarak yapısal reformların hızlıca uygulandığı bir dönüm noktası olarak değerlendirebiliriz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının oldukça önemsediği yapısal reformların uygulamaya koyulması, Türkiye’nin yeniden yatırım yapılabilir ülke notunu elde etmesini sağlayabilir” dedi.

"Nakit sıkıntısı aşılacak"

Kredi Garanti Fonu'nun sağlayacağı kefalet desteğinin kredi hacminde ciddi artışlar sağlayacağını ifade eden Malkaç, "Kredi hacmindeki artış, piyasaların içinde bulunduğu nakit sıkıntısını aşmasına yardımcı olacaktır. 2017'nin ilk üç ayında yapılması gereken SGK primlerinin yılın son üç ayına ertelenmesi de nakit sıkıntısını hafifletecek kararlardır. KOSGEB aracılığıyla özellikle imalat sanayisinde faaliyet gösteren küçük işletmelere ilk yılı ödemesiz 3 yıllık 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek olması ise memnuniyet vericidir” diye konuştu.

"Bu kararlar reel sektörün önünü açacaktır"

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ise Başbakan Binali Yıldırım tarafından önceki akşam açıklanan ekonomik tedbirlerin reel sektörü rahatlatacağını söyledi. Başkan Anıl, Türkiye'nin ekonomik açıdan çok güçlü olduğunu ve iş dünyası olarak gelecek için ümitli olduklarını belirterek, "Türkiye ekonomik ve siyasal olarak hassas bir dönemden geçiyor. Bu dönemde herkesim üzerine düşeni layıkıyla yaparsa sıkıntılarımızı daha çabuk atlatırız. Hükümetimizin aldığı ekonomik kararları destekliyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki, bu kararlar reel sektörün önünü açacaktır. 2017 yılı için alınan ekonomik tedbirler, gelecek yılın 2. yarısından sonra daha rahat bir nefes almamıza sebep olacaktır" şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.