Hava Durumu

Emeklilere ucuz konut müjdesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), konut sahibi olmak isteyen emekliler için 17 ilde, 4 bin 354 konut inşa edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2015 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emeklilere ucuz konut müjdesi
TOKİ Başkanı Ergün Turan,yaptığı açıklamada, TOKİ'nin  insanların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla  Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurduğunu ve onlarca konut  projesini hayata geçirdiğini belirtti.

Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında da yeni konut  üretimine devam edeceklerini ifade ederek, "Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan  emeklilerimizin yüzünü güldürmek, ikinci baharı müjdelemektir" dedi.

Dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük konut üretimlerinde emeklilere  yüzde 25 kontenjan ayırdıklarını aktaran Turan, "Talep doğrultusunda, emeklilere  özel konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere dar gelirli  vatandaşlarımızı 250 lira gibi düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme  koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık" diye konuştu.

17 ilde ön talep toplanacak

TOKİ Başkanı Turan, konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi  yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde, 4 bin 354 konut için ön talep  toplanacağını bildirdi.

Talep toplanacak illere ve konut sayılarına ilişkin, Turan şu  bilgileri verdi:

"Bursa-Nilüfer bin 200 konut, Balıkesir Bandırma-Edincik 32 konut,  Karaman-Kırbağ 400 konut, Şanlıurfa-Akabe 304 konut, Konya-Meram 499 konut,  Elazığ-Merkez 280 konut, Amasya-Merzifon 150 konut, Kütahya-İnköy 300 konut,  Afyonkarahisar-Merkez 300 konut, Karabük-Merkez 426 konut, Çorum-Alaca 35 konut,  Erzincan-Yoğurtlu 24 konut, Gaziantep-İslahiye 31 konut, Giresun-Alucra 16 konut,  Muğla-Yatağan 79 konut, Sivas-Yenimahalle 184 konut-Akıncılar 33 konut, Trabzon  Vakfıkebir 47 konut-Çaykara 14 konut."

Kimlik kartı ile başvurabilecekler

2+1 planında inşa edilecek konutlar için TOKİ, ilgili bankalar  aracılığı ile 9-30 Aralık tarihleri arasında ön talep toplayacak. Bu çerçevede  emekliler kimlik kartlarını gösterip, bankalara başvurularını  gerçekleştirebilecekler.

Talebin üretilecek konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi  belirleme kurası" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler  belirlenecek.

Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade  edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak.

Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek

İkinci Bahar Projesi kapsamında ilk aşamada 17 ilde ön talep  toplanacak konutlardan satın almak isteyen emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut  satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki  çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir  yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor.

Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir  hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında  yer alıyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.