Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliye müjde! O ay hesaba yatıyor

`Bankalardan teklif bekliyoruz. Yakında karara bağlarız` diyen Başbakan Binali Yıldırım, 3 yıllık tutar belirleneceğini, ödemelerin Ocak aylarında yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emekliye müjde! O ay hesaba yatıyor
Yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği promosyonda son viraja girildi. Başbakan Binali Yıldırım, promosyonda yol haritasını açıkladı. Takvim'de yer alan habere göre bankalardan teklif beklediklerini söyleyen Yıldırım, "Yakında herhalde karara bağlarız, emeklilere duyururuz" dedi.

Promosyonda 3 yıllık tutar belirleneceğini, ödemelerin Ocak aylarında yapılacağını söyleyen Yıldırım'ın açıklamaları, ödemelerin maaşa göre değişeceğini de ortaya koydu.

MAAŞA GÖRE DEĞİŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam katıldığı programda, emeklilere promosyon için "Olabilecek en iyi şartları emeklilerimizin lehine sağlamak için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bunu da yakında herhalde bir karara bağlarız ve emeklilerimize duyururuz" açıklamasını yaptı.

Bankalardan teklif beklediklerini belirten Yıldırım, "Diyoruz ki; '3 yıllık süre için maaşı bin, 2 bin, 3 bin lira olan emekliler için ne vereceksiniz, defaten?' Bankalar onun çalışmasını yapıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, promosyonda izlenecek yolu da şöyle açıkladı:

"3 yıllığına bir sefer her yılın Ocak ayında bir ilave para yatacak hesaplara. Sonraki 3 yılda bir daha yatacak."

Başbakan'ın açıklamaları, promosyonun emeklilerin maaşına göre değişeceğini, belirlenecek tutarın 3'er yıllık periyodlarla ödeneceğini ortaya koydu. Yine Başbakan'ın promosyonun yakında karara bağlanabileceği yolundaki sözleri ve yol haritasına ilişkin açıklaması, önümüzdeki Ocak ayında ödemenin yapılacağı beklentisi yarattı.

Gözler şimdi bankaların tekliflerine çevrildi. Emekliler, bankalardan beklentilerini karşılayacak teklif bekliyor.

TAŞERONA MÜJDE BANKALARA ELEŞTİRİ

Başbakan Yıldırım, taşeron işçilere "Hem onları memnun edecek hem de kamunun taşıyabileceği çözümü mutlaka yapacağız, endişeleri olmasın" diye seslendi.

Banka faizleri ile ilgili Yıldırım, "Yüzde 25 yıllık faiz. Bu insafsızlık, vicdansızlık. Hadi 7.5 değil de 9 olsun. Taksitlerin, tüketici kredilerinin yenilenmesinde ciddi faiz artırımı yapıyorlar, yeni kredi açma konusunda bin dereden su getiriyorlar. Ne yapacaklar? Turşusunu mu kuracaklar bu paraların?" şeklinde konuştu.

MEMURA 2 BİN 354 TL

Memurların banka promosyonunda Kocaeli'nde önemli bir tutara ulaşıldı. Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan 4 bin 46 personele maaşlarını 3 yıl süreyle Ziraat Bankası'ndan almaları suretiyle 2 bin 354 lira promosyon ödenecek.

İhalede, Ziraat Bankası tek seferde ödemek üzere 2 bin 354 lira ile ihaleyi kazandı.

Türkiye'deki üniversitelerde kazanılan rekor sayılabilecek promosyon tutarı, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi çalışanı 4 bin 46 personelin yüzünü güldürdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.