Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan doğulu iş adamları uçin devrede

Kredileri erken çağıran bankaları uyaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi de Doğulu iş adamları için devreye girdi. İş adamlarına zorluk çıkartan bankalara ceza gelebilir.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan doğulu iş adamları uçin devrede
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğuda terör olayları nedeniyle zor günler geçiren reel sektörün kredilerini vadesinden önce çağıran bankalara yönelik şikâyetlerin artması üzerine Türkiye Bankalar Birliği'ni devreye soktu. 

Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da, mağdur olanlar için harekete geçti. Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, "Cumhurbaşkanımız Bankalar Birliği'ni bizzat aramış. Biz de bölge iş adamları olarak mağduriyetimize ilişkin rapor hazırlıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğangeçtiğimiz günlerde finans sektörüyle aralarında anlaşmazlık olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizin bu döneminde uyduruk bahanelerde kredileri geri çağıran bankalar kendilerine bir saf belirlemişlerdir demektir. Ama bu saf ülkemizin ve milletimizin safı değildir" uyarısında bulunmuştu.

KAMPA DA DAMGA VURDU

DOGÜNSİFED Başkanı Bedirhanoğlu, hükümetin bölgeyi kalkındırmaya yönelik teşvik hamlesine karşın bankaların reel sektöre zorluk çıkarmaya devam ettiğini söyledi.

Bedirhanoğlu, "Bölgede kredi kullanmak isteyen iş adamından İstanbul'dan teminat istiyorlar. Hükümet, arazi temininden alım garantisine kadar kolaylıklar getirirken bankalar maliyetleri yükseltip, kredi vermemek için elinden geleni yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu ilettik. Bankalar Birliği'ni bizzat aramış. Takipçisi olacağını söyledi. Biz de bölge iş adamının karşı karşıya kaldığı uygulamaları Bankalar Birliği'ne rapor olarak sunacağız" dedi. Bedirhanoğlu, bankaların bir yandan da kredi kullandırmada ketum davrandığına dikkat çekerek, "Bir iş adamının 5 milyonluk kredibilitesi var. Bir milyonunu kullanmış diğer 4'ünü kullandırmak istemiyorlar. Bankaların genel müdürlükleri şubeleri uyararak 'imkânlar ölçüsünde kredi vermemeye bakın' diyor" yorumunu yaptı. Bedirhanoğlu, bölgedeki çatışmaların ticareti olumsuz etkilediğini belirterek, "Bu ağır tablonun hafifletilmesi için ticari kredilerde yapılandırma talep ediyoruz" dedi

ASO DA İSYAN ETTİ

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'den reel sektöre rahatlatacak yapılandırma talebi geldi. Bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran ASO Başkanı Özdebir, yeniden yapılandırmayla ilgili çıkarılan düzenlemenin ticari krediler yönünden çok işlevsel olmadığını söyledi. Bu anlamda ticari kredilerin yapılandırılması sırasında, BDDK'nın bankaları bunlara ilişkin karşılıklar ayırma yönüyle rahatlatması gerektiğinin altını çizen Özdebir, tüketici kredileri için yapılan düzenlemenin bu alanda da uygulanması gerektiğini ifade etti. (Kaynak: Sabah)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.