Hava Durumu

Fed tutanakları açıklandı

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Eylül ayı toplantı tutanakları yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fed tutanakları açıklandı
Tutanaklara göre, birkaç politika yapıcı, ABD ekonomisinin güçlenmeye devam etmesi halinde, faiz artırımının "göreceli olarak yakın zamanda" artırılmasının garantiedileceğini düşünüyor.

20-21 Eylül'de yapılan ve faizin değiştirilmeme kararının alındığı bu FOMC toplantısının tutanakları, Fed'in faiz artırımının zamanlaması konusunda bölünmüşlüğünü gösterdi.

Tutanaklarda, "Birkaç üye, ekonomik gelişmelerin beklendiği gibi güçlü seyretmesi durumunda, federal fonları faizi için hedef aralığını göreceli olarak yakın bir zamanda artırmanın uygun olacağı değerlendirmesinde bulundu" denildi.

17 üyenin katıldığı ve 10 üyenin oy hakkının bulunduğu Eylül ayı toplantısında, hem oy hakkına sahip üyeler ve hem de tüm üyeler, faiz artırımına gitmek için işgücü piyasasının ve enflasyonun ne kadar zaman daha iyileşmesi gerektiği konusunda bölünmüş durumda.

Tutanaklarda, üyeleri çoğunun enflasyona ilişkin daha fazla işaret görmek için beklemek gerektiğini kaydettiği vurgulandı.
Tutanaklara göre, birkaçüye, bekleme kararının "kılpayı" olduğunu söyledi.

Tutanaklara göre, kayda değer bir çoğunluk, görünüme ilişkin kısa vadeli risklerin "neredeyse dengeli" olduğunu düşünüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.